Посібник «Україна: історія Конституції» з’явився у продажу

16 Лютого 2016 13:46

tomenko-1

Цей новий навчальний посібник про історію української Конституції, який був презентований у січні 2016 року, можна придбати у видавництві «Генеза».

Адреса видавництва: 04212, м. Київ, вул.маршалаТимошенка, 2-Л.

Телефони: (044) 379 14 07, (044) 413-99-97, 050-386-50-15

Ціна посібника – 40 грн. (без доставки)

konst

Автором цього навчального посібника, який схвалений для використання у загальноосвітніх навчальних закладах, є кандидат історичних наук, доктор політичних наук, відомий громадський та політичний діяч Микола Томенко.

У книзі автор дослідив усі наявні проекти конституцій, щоб продемонструвати цілісну картину зародження та розвитку традицій українського конституціоналізму від найдавніших часів до сьогодення.

Дане видання носить науково-популярний характер, тож саме тому Микола Томенко запропонував власний підхід до персоніфікації конституційних документів: вони названі іменами тих, хто брав найактивнішу участь у їх творенні та виступав у ролі ініціатора чи натхненника. Так, у посібнику «Україна: історія Конституції», зокрема, можна знайти інформацію про Конституцію Пилипа Орлика, «світоглядну конституцію» Миколи Костомарова, «вільну спілку» Михайла Драгоманова, конституційну концепція Михайла Грушевського, Закон про тимчасовий державний устрій Павла Скоропадського, основний закон «Самостійної України» Миколи Міхновського, конституційний проект Симона Петлюри та багато іншого.