Рівень любові тварин до людини – кішки проти собак

1 Лютого 2016 16:27

 

Собака или кошка? Ученые замеряли у домашних животных "уровень любви" к хозяевам

Собаки люблять своїх господарів рівно в п’ять разів більше, ніж кішки – такий висновок зробили вчені на основі виміру у домашніх вихованців рівня «гормону кохання», нейромедіатора окситоцину.

Як пише Times of India, рівень любові тварин до людини заміряв американський нейробіолог Підлогу Зак. Його висновки після були використані у документальній стрічці BBC «Кішки проти собак» (Cats vs Dogs). В експерименті взяли участь 10 кішок та 10 собак, які грали за 10 хвилин зі своїми власниками. Після чого у звірів заміряли за аналізом слини рівень окситоцину.

Це гормон гіпоталамуса, який потім транспортуються в задню частку гіпофіза, де накопичується і виділяється в кров.

Вчені називають його «гормоном любові», оскільки він рясно формується у жінок на стадії вагітності, відображаючи психологічну обстановку і беручи участі у формуванні материнського інстинкту. Чим спокійніше і радісніше людина, тим більше у нього окситоцину.

За даними дослідження, у собак зростання гормону в організмі в ході гри з господарями становив 57,2%, в той час як у кішок – лише 12%.

«Таким чином, можна сказати, що собаки люблять своїх власників в п’ять разів більше, ніж кішки», – резюмував нейробіолог Підлогу Зак, передає Naked Science За словами вченого, настільки різке зростання рівня окситоцину у собак став для нього несподіванкою
Джерело: infokava.com