Серед студентів КПІ зафіксували спалах гепатиту А

2 Лютого 2016 14:01
tvoemisto.tv

tvoemisto.tv

Шестеро студентів Національного технічного університету України «Київський  політехнічний інститут» захворіли на вірусний гепатит А. Всі вони мешкали у двох різних гуртожитках вузу – гуртожиток №4 та №10. Про це повідомляє сайт Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

«У п’ятьох студентів діагностували вірусний гепатит А, жовтяничну форму, середнього ступеню важкості, ще у одного легкого», – повідомляють у Держсанепідслужбі м. Києва.

Захворювання було виявлено не одночасно, перший випадок зафіксовано ще 18 грудня минулого року, останній – 28 січня нинішнього. Усіх хворих було госпіталізовано у інфекційні відділення столичних лікарень.

У всіх шістьох діагноз підтверджено лабораторно. Після кожного випадку захворювання контактних осіб обстежував лікар, усі вони направлені для медичного спостереження до студентської поліклініки НТУУ «КПІ». Після виявлення випадків захворювання фахівці відділення дезінфектології ДУ “Київський МЛЦ ДСЕСУ” на об’єктах проводили заключну дезінфекцію. Загалом було відібрано 125 змивів на виявлення бактерій групи кишкової палички (70 змивів у гуртожитку №4, 25 змивів у гуртожитку №10 та 30 змивів в їдальні НТТУ «КПІ». Відібрано 4 зразки питної води на дослідження за мікробіологічними показниками (на наявність вірусу гепатиту А).

Нагадаємо, що до 8 лютого студенти НТУУ «КПІ» перебувають на зимових канікулах, а з 15 лютого в університеті буде введений карантин через епідемію грипу.