Шість способів поліпшити пам’ять

19 Лютого 2016 17:29
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Експерт із саморозвитку Жордін Кормьєр розповіла про шість прийомів, які допомагають поліпшити пам’ять.

Оскільки всі люди старіють, з кожним роком у них все більше проявляється забудькуватість. Здоров’я йде на спад, а дорогоцінні спогади розпливаються. На порталі Care2 Жордін Кормьєр представила шість порад щодо поліпшення мозкової активності та стану здоров’я в цілому.

Шість способів поліпшити пам’ять виглядають так:

1. Більше рухайтеся. Підтримуйте тіло в активності. Фізичні навантаження стимулюють коректну передачу нервових імпульсів, що сприяє здоров’ю розуму і пам’яті. При цьому не потрібно «вмирати» в спортзалі. Ходіть на прогулянки, займайтеся йогою, тенісом або садівництвом.

2. Живіть з легкою душею. Постійний стрес шкідливий для пам’яті. Щоб уникати стресових ситуацій, треба ставитися до життя простіше, більше сміятися, посміхатися і жартувати.

3. Міцний сон. Достатній час сну є невід’ємною частиною здорової пам’яті. Сон забезпечує формування і збереження в пам’яті інформації, отриманої за день.

4. Їжте правильні продукти. Збільшіть вживання овочів та ягід. Ці продукти підвищують когнітивні здібності людини. Також їжте морепродукти, які багаті на корисні для мозку Омега-3 жирні кислоти. А ось солодощі та газовані напої викликають раннє погіршення пам’яті.

5. Медитуйте. Про унікальну користь медитації опубліковано не одне дослідження. Медитативні практики дійсно покращують пам’ять та увагу, роблять людей щасливішими.

6. Обіймайтеся. Обійми підвищують рівень окситоцину в організмі. Окситоцин виробляється, щоб зменшити рівень гормону стресу, і, відповідно, поліпшити пам’ять. Якщо говорити по-простому, то обійми піднімають людям настрій, а від цього покращується здатність запам’ятовувати інформацію.

Джерело:НВ STYLE