Сьогодні стартує реєстрація на здачу ЗНО

1 Лютого 2016 09:12
В Україні стартує реєстрація на здачу зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Під час реєстрації школярам доведеться обрати предмети, два з яких вони мають здати обов’язково.

Фото: erudyt.net, dt.ua, ckp.in.ua, 24daily.net

Фото: erudyt.net, dt.ua, ckp.in.ua, 24daily.net

Обов’язковими для складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2016 році будуть з чотирьох два предмети – українська мова та історія України чи математика. Про це під час брифінгу заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає РБК-Україна.

«Випускник поточного року загальноосвітнього навчального закладу з-поміж тих предметів, які вибирають, обов’язково повинен вказати два предмети, які будуть мати статус державної підсумкової атестації. Значить, один предмет є обов’язковим для всіх – це є одна українська мова. Другий предмет – він має вибиратись поміж математикою або історією України», – сказав він.

За його словами, також є можливість складати ЗНО одночасно і з історії України, і математики.

«Але можливі такі комбінації. Якщо особа бажає вступати до вищого навчального закладу і їй одночасно потрібно для вступу і історія України і математика, в загальному переліку предметів для зовнішнього незалежного оцінювання вона повинна вказувати статус результату. Але біля одного із предметів в реєстраційній формі вона обов’язково повинна поставити відмітку про те, що цей предмет буде здаватися іще й як державна підсумкова атестація. Тобто там оцінка буде визначатися не лише в шкалі 100-200 балів, а й в шкалі 1-12», – сказав він.

Окрім того, випускники тепер проходять реєстрацію на зовнішнє незалежне оцінювання у своїх навчальних закладах.

Випускники навчальних закладів усіх типів і форм власності реєструватимуться тільки через навчальні заходи. Для того, щоб отримати атестат, випускник має зайти в програму реєстрації, заповнити реєстраційну картку (в програмі є додаткова інформація, як цю картку правильно заповнити), роздрукувати та від руки заповнити заяву. Потім цю заяву треба віддати в школі людині, яка за це відповідає – класному керівнику, заучу чи директору.

Окрім того, до заяви потрібно додати ксерокопію першої сторінки паспорта.

Випускники попередніх років реєструються самостійно або у створених пунктах реєстрації.

Джерело: tvoemisto.tv