Топ-5 факторів, які знижують імунітет

16 Лютого 2016 11:30

Вчені з Великобританії провели дослідження, в ході якого виявили таємних руйнівників імунітету, які підточують його день у день.

Низький імунітет - причина частих простуд
Цукор. За даними британських експертів, найбільш небезпечним ворогом з щоденного раціону для імунної системи є цукор. Якщо протягом нетривалого часу з’їсти близько 100 г рафінаду, в наступні 5-6 годин організму буде в 2-3 рази складніше протистояти впливу вірусів.

Відсутність вологи. Відсутність достатньої кількості води в організмі знижує його працездатність. Випивати треба не менше 2 л в день. Британські дослідники відзначають – від дегідратації протягом доби страждає кожна друга людина.

Сон. Під час сну організм відновлюється, відповідно, чим менше часу йому відводиться на відпочинок, тим менше він здатний чинити опір вірусам і бактеріям.

Стрес. У відповідь на неприємні зовнішні потрясіння наш організм в посиленому режимі починає виробляти речовини, частина яких пригнічує діяльність імунної системи. Правда, небезпечним для здоров’я є лише тривалий стрес. Він може стати причиною грипу, розвитку виразки шлунка у хворих на гастрит, гіпертонії у людей зі слабкими нервами.

Суха слизова носа. На думку дослідників, на низький рівень імунітету вказує суха слизова носа. Дивно, проте вчені стверджують, що з “забитим” носом більше шансів уникнути застуди і грипу, в той час як суха слизова – відмінна майданчик для розмноження небезпечних бактерій.

Джерело: zdorovia.com.ua