У Києві можна відвідати лекції з історії моди ХХ ст.

12 Лютого 2016 10:24
Фото: zastavkii.ru

Фото: zastavkii.ru

«Культурний Проект» влаштовує цикл  лекцій ” Історія моди ХХст”. Про це йдеться на сайті Проекту.

Авторський курс історика моди, культуролога, фешн-критика Зої Звиняцьківської розкаже про найголовніші соціальні та культурні зміни минулого століття крізь призму моди.

Історія моди за останні 100 років — це, по суті, історія культури, соціології та соціальної психології «в одному флаконі». Мова моди унікальна: можливо, жоден інший предмет не може розказати нам стільки про нас самих, бо ніщо так тісно не контактує з нашим тілом, як одяг.

Зоя Звиняцьківська, лектор курсу: “Ми торкнемося  головних,  насущних,  найважливіших питань, які люди минулого і цього століття намагалися вирішити в тому числі і за допомогою одягу, визначимо найважливіші зміни, які сталися за цей час у відношенні людини до самого себе. Вирішення цих питань часто виходило за рамки одного часового проміжку або «стилю» — і ми будемо розглядати їх цілком, крізь періоди і тенденції, не забуваючи при цьому барвисто презентувати і ті, й інші”.

Відносини людини зі своїм тілом, тотальна зміна способу життя і соціальних ролей, легітимізація маргіналів і поява нової глобальної нації − мода прожила все це особливим чином, яскраво і захоплююче, і часто була локомотивом цих разючих змін. Історія моди — це вражаюча еволюція уявлень про красу і потворність, які часом змінюють один одного; це чудова зухвалість і невблаганна консервативність. Це ряд ідеалістичних утопій і серія інноваційних практичних рішень. І завжди — це дуже видовищно.

Кожна лекція триває 2 години з перервою на чай, лекції читаються російською мовою.

Щоп’ятниці, о 19:00, з 11 березня по 27 травня на базі  Освітньої станції 31В1.

Реєстрація бажаючих та вартість за посиланням