У Києві на будівлях встановлять відеокамери і кнопки виклику поліції

5 Лютого 2016 13:05

parkovki

Проектом міської цільової комплексної програми “Безпечна столиця” на 2016-2018 роках передбачено оснащення столичних будівель камерами відеоспостереження, інформація з яких буде надходити в два ситуаційних центра – правоохоронцям і міській владі. Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

“На сьогодні у нас стоїть мета дооснащення доріг і перехресть необхідними камерами відеоспостереження, встановлення тривожних кнопок з метою виклику поліції на місце надзвичайної ситуації, отримання сигналу про правопорушення і оперативного реагування на нього. Зокрема, йдеться про оснащення фасадів комунальних підприємств, навчальних закладів, житлових будинків. Більше того, місто буде проводити переговори з представниками приватних підприємств, щоб встановити такі кнопки і зовнішні камери спостереження на цих закладах”, – розповів Бондаренко.

За його словами, впровадження сучасних технічних засобів дозволить поліпшити криміногенну ситуацію в столиці та надасть можливість оперативно реагувати на зміни в транспортній ситуації.

В рамках програми “Безпечна столиця” у Києві буде працювати ситуаційний центр, який був відкритий в черговій частині головного управління Нацполіції ще до Євро-2012, де інформацію з камер відеоспостереження будуть використовувати правоохоронні органи з метою фіксування правопорушень. У Київській міськадміністрації з метою контролю дорожнього руху в столиці створять єдиний ситуаційний центр міста, в якому будуть розроблятися різні ситуаційні схеми для запобігання заторів на дорогах під час, наприклад, проведення масових заходів.

Для реалізації цього проекту будуть залучатися кошти з міського і центрального бюджетів, а також проходити конкурсні процедури для залучення компаній, що спеціалізуються на виготовленні обладнання для створення системи відеоспостереження.

Джерело: 112.ua