У Києві популяризуватимуть дитяче читання: створено мережу безплатних літературних клубів

25 Лютого 2016 16:00
kmcs.com.ua

kmcs.com.ua

Культурна ініціативна «Букмоль» запустила проект «Читаймо дітям уголос!», у межах якого створила першу київську мережу безплатних літературних клубів для дітей. Мета цього проекту – популяризувати хорошу дитячу літературу й перетворити читання на невиправну звичку так само, як і обговорення прочитаного з іншими чи домірковування наодинці, повідомляє Вечірній Київ

Літклуб «Букмоль» – це читання в неформальній атмосфері та вільній групі, де щоразу зустрічаються не тільки давні знайомі, а й новачки. Ми читаємо книжки-картинки, прозові й поетичні, українською та російською; а також власні переклади світової класики. Такий досвід допомагає дитині соціалізуватися, вчить її не соромитися говорити та краще висловлювати власні думки.

– Ми віримо, що читання уголос – захопливе, корисне і незамінне у будь-якому віці та просторі, – кажуть організатори.

Найпершими відкрилися три літклуби для дітей від 4 до 9 років: у благодійному магазині «Ласка», книгарні «Хармс» та у кав’ярні «На Станіславського». У кожній із трьох локацій регулярні читаннях та майстер-класи для дітей будуть безплатними та відбуватимуться один або два рази на тиждень.

По суботах організатори та волонтери проекту чекатимуть на дітей та їхніх батьків у благодійному магазині «Ласка» або в незалежній книгарні «Хармс», а в неділю збиратимуться в кав’ярні «На Станіславського», де за підтримки книгарні «Чуланчик» зустрічі відбуваються вже понад рік.

27 лютого, у суботу, Букмоль розповість, чим обернулася боротьба маленької Бонні проти шаленого волосся її друга. Дотепна і весела книжка «Шалене волосся» (Crazy Hair/Джунгли на макушке у рос. перекладі Марини Бородицької) — результат чергової співпраці всіма обожнюваного письменника Ніла Ґеймана та фантастичного художника Дейва Маккіна. А після читання проведуть майстер-клас за мотивами книжки.

Для дітей віком від 6 до 9 років.
Реєстрація на захід за посиланням (триває до п’ятниці, 26 лютого)
Де: Благодійний магазин Ласка (Малопідвальна, 15)

28 лютого Букмоль пропонує читакам захопливу подорож разом з відомим американським дитячим автором Девідом Візнером. Спершу разом з дітьми прочитають книжку-картинку «Вівторок» (Tuesday, 1991), а погортають книжку без слів «Уламки» (Flotsam, 2006). Після читання й розглядання учасники спробують намалювати власну історію.

Для дітей віком від 3 років. Максимальна кількість учасників 12.
Реєстрація на захід.

Розклад читань можна знайти на сайті Букмоль.