У Києві пройде виставка, що об’єднала навколо себе митців близнят

19 Лютого 2016 15:32

3

23 лютого 2016 року о 12:00 в Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка 12) відбудеться відкриття виставки «ART-TWINS», що об’єднала навколо себе митців близнят.

Участь у ній беруть сестри-художниці Тетяна та Катерина Очередько,брати-живописці Ігор та Вадим Ліпських, скульптори Єгор та Микита Зігура й Петро та Андрій Озюменко, юні художниці Тетяна та Валентина Шадур. Про це йдеться на сайті музею.

На близнюків завжди звертають увагу, намагаються розкрити таємниці, що несуть у собі ці ззовні схожі люди, зрозуміти неповторність їх світосприйняття, внутрішнього світу.

Мистецтво творення — це завжди щось сакральне й утаємничене, пов’язане з втіленням певних особистісних аспектів, але для близнюків процес творчості нерозривно пов’язаний з діалогом одне з одним, в результаті чого й народжується щось унікальне.

679728_1_w_1000

Та виникає питання: що у творчості кожного з них залишається власним, а що спільним і чи можливо близнюкам пройти однією дорогою мистецтва по-різному? А найважливіше: чи можемо ми самі розгледіти індивідуальність кожного через призму схожості, адже суспільство наполегливо позиціонує близнюків як одне ціле?

Ця виставка демонструє особливості творчості пар близнюків у графіці, живописі та скульптурі та співвідношення в ньому «ми» і «я».

Джерело: gazeta.ua