У Києві стабілізувалася епідеміологічна ситуація, – СЕС

29 Лютого 2016 11:14

kiev

У Києві спостерігається природна картина збільшення захворюваності респіраторними вірусними інфекціями. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна повідомив головний санітарний лікар м. Києва Олег Рубан.

За його словами, це вже не віруси грипу Н1N1.

“Ситуація на сьогодні стабільна, епідемічно повністю відповідає сезонним рівням. Ми спостерігаємо природну картину збільшення захворюваності респіраторними вірусними інфекціями, але це вже не віруси грипу Н1N1, а аденовіруси, парагрип та інші види респіраторних вірусів, які природно підвищуються під час кінця лютого та березня” – зазначив Рубан.

За його прогнозами, у подальшому буде спостерігатися збільшення захворюваності ГРВІ, однак ці показники не будуть такими високими, як раніше. “Ми будемо спостерігати незначне збільшення захворюваності, але це не ті рівні показників, які ми фіксували наприкінці січня”, – підкреслив Рубан.

Зауважимо, станом на 24 лютого у Києві було зареєстровано 4 314 хворих на грип і ГРВІ.

Загалом по Україні з початку епідемічного сезону (28.09.2015 р. – 24.02.2016 р.) на грип та ГВРІ перехворіло понад 4 млн людей (10,3% населення). Зареєстровано 336 летальних випадки.