У Києві стало менше мільйонерів

6 Лютого 2016 12:51
visnyk.lutsk.ua

visnyk.lutsk.ua

Стало відомо, що в Києві офіційно налічується 2575 чоловік, доходи яких перевищили мільйон гривень. Про це повідомили “Доступ до правди” в департаменті доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби.

Лідером серед районів Києва за кількістю власників таких круглих сум став Печерський район, де живе 593 людини. В кінці списку опинився Деснянський – 102. У порівнянні з цифрами за 2013 рік – число мільйонерів до 2014 року зменшилося.

Якщо ж порівняти показники столиці з Чернівцями, то там їх кількість склала 19 осіб. Причому найбільша задекларована сума в розмірі 8.8 млн. гривень було отримано пасивним шляхом – тільки дивіденди і дохід від оренди нерухомості.

Львів теж показав непогані результати – 139 осіб з доходом понад мільйон. Джерелом таких результатів став продаж інвестиційних активів, підприємств і надання послуг. Однак про найбільших доходи заявили власники нафтового бізнесу.

Якщо зіставити Львів та Київ за кількістю жителів, то маємо співвідношення 1 до 4. Проте якщо зіставити ці 2 міста за кількістю мільйонерів, то отримуємо 1 до 18.5. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що “густота” мільйонерів в Києві вище в 4.5 рази.