У Києві здаватимуть кров для бійців АТО

24 Лютого 2016 11:32

index

Зазвичай День донора в Україні проводиться влітку, але в столиці не стали чекати його, адже до міста регулярно привозять військових, які постраждали в АТО. Деяким з них переливання крові необхідно терміново. Тому керівництво Голосіївської райадміністрації вирішило провести його найближчим часом.

– 17-18 березня з 10.00 у великому залі Голосіївської райдержадміністрації (просп. Голосіївський, 42, 3-й поверх) буде проходити акція по забору крові для українських військових із зони проведення антитерористичної операції, – повідомляють чиновники.

Щоб обійшлося без черг і нікому не довелося витрачати час на очікування, з 1 по 14 березня почнеться попередня реєстрація за телефонами 258-28-85, 257-32-46. Дзвонити можна щодня з 9.00 до 17.00, крім вихідних та святкових днів.

Нагадаємо, на здачу крові потрібно приходити з паспортом та ідентифікаційним кодом. Перед забором фахівці проводять дослідження на групу крові і резус-приналежність, визначення антиеритроцитарних антитіл, маркерів ВІЛ 1/2, гепатиту С, гепатиту В, маркерів до сифілісу, активність аланін-амінотрансферази (АЛТ).

Максимальна допустима доза – 450 мл, без урахування крові, узятої для аналізів (до 40 мл). Люди з масою тіла менше 50 кг можуть допускатися до донорства у виняткових випадках. У них беруть не більше 300 мл.

При наявності абсолютних або тимчасових протипоказань, виявленні будь-яких порушень в стані здоров’я, підозрі на інфекційне захворювання донор не допускається до здачі крові.

Джерело: КП в Україні