У Варшаві хочуть надати одній з вулиць ім’я Героїв Майдану

22 Лютого 2016 12:45

Польські активісти звертаються з проханням, аби ім’я Героїв Майдану носила вулиця, прилегла до скверу імені Т. Шевченка.

У Варшаві хочуть надати одній з вулиць ім’я Героїв Майдану

У понеділок 22 лютого польські активісти, політики та громадські діячі передадуть до місцевої влади Варшави відповідну пропозицію.

Про це повідомляє Польське радіо.

“Ми, мешканці Варшави, що нижче підписалися, вважаємо, що варто віддати честь стійкості духу та самовідданості сотень тисяч українців і громадян інших країн, які їх підтримували, в тому числі й поляків, які в листопаді 2013 року вийшли на вулиці Києва, почавши непохитну боротьбу за вільну і проєвропейську Україну”, – йдеться в заяві.

Автори ініціативи пропонують надати ім’я Героїв Майдану одній з вулиць, прилеглих до скверу імені Тараса Шевченка у центрі Варшави.

22 лютого відповідну заяву буде передано в Бюро геодезії та кадастру варшавської мерії.

Серед ініціаторів надання вулиці імені Героїв Майдану – директор фонду Польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло, депутати Сейму Польщі Малгожата Ґосєвська та Марцін Свєнціцький, польська акторка українського походження Вероніка Марчук, лідер “Політичної критики” Славомір Сєраковський, фонд “Відкритий діалог”.

Джерело: ipress.ua