Україна увійшла в першу п’ятірку рейтингу “самих нещасних економік світу

6 Лютого 2016 10:30

 


Украина вошла в первую пятерку рейтинга "самых несчастных экономик мира"

Україна увійшла у рейтинг самих “нещасних економік світу” за версією Bloomberg і зайняла в ній 5 місце. Відповідний рейтинг опубліковано на сайті видання в п’ятницю, 5 лютого, повідомляє Infokava.com

Експерти видання, вважаючи індекс нещастя країни, виходили з двох макропоказників — інфляції і безробіття. У 2015 році Україна займала в цьому рейтингу 2 місце.

Список країн у рейтингу розділений на три колірні зони — червону, жовту і зелену. Всього у рейтинг увійшли 63 країни. Україна опинилася в червоній зоні.

Агентство уточнює, що «найнещаснішою економікою» стала Венесуела (індекс нещастя — 159,7). За інформацією Bloomberg, безробіття в цій країні за підсумками року виявиться на рівні 7,7%, а інфляція — на рівні 152%. У першу десятку країн увійшли також Аргентина, Південна Африка, Греція, Іспанія, Сербія, Туреччина, Бразилія і Казахстан.

Повний список країн з самими жалюгідними економіками виглядає так:

Украина вошла в первую пятерку рейтинга "самых несчастных экономик мира"

Примітно, що аналітики відзначили ознаки поліпшення економік Росії, Румунії та Ірландії. За їхньою оцінкою, кожна з цих економік досягне позитивних результатів у цьому році.