Вчені анонсували створення уповільнюючих старіння ліків

8 Лютого 2016 11:34
kyiv.ridna.ua

kyiv.ridna.ua

Дослідники підійшли до створення ліків, що запобігають або істотно уповільнюють старіння

В ході дослідів над тваринами їм вдалося продовжити їх тривалість життя на 35%, повідомляє ” Сегодня” з посиланням  на Ортодокс“.

Уповільнюють старіння ліки можуть з’явитися на полицях аптек вже дуже скоро. Дослідники з Клініки Майо вивчають старі (сенесцентні) клітини, які більш не діляться і накопичуються в організмі з віком, викликаючи різні пошкодження і хвороби. Подібні клітини дуже важливі, тому що вони запобігають поширенню раку, не даючи злоякісним клітинам ділитися. У молодому віці старі клітини очищаються з організму ще до того, як вони здатні викликати які-небудь проблеми.

Проте з віком наш організм втрачає можливість позбавлятися від мертвих клітин з тією ж швидкістю, з якою вони накопичуються. Це перешкоджає регенерації нових клітин. Тепер вчені з США показали, що отримують спеціальний компонент для позбавлення від старих клітин миші живуть на 35% довше за тих, кому дають старіти нормально. Миші з першої групи також є більш сильними і здоровими.

Якщо той же самий ефект можна буде повторити на людині, то люди отримають можливість жити на десятиліття довше, володіючи при цьому міцним здоров’ям. Автори дослідження досить оптимістично дивляться на застосування отриманих знань серед людей. Результати дослідів показують, що очищення організму від старих клітин також уповільнює процес формування пухлин, зберігає тканини і органи, збільшуючи тривалість життя без всяких побічних ефектів