Вчені встановили, скільки годин треба спати, щоб передчасно не померти

29 Лютого 2016 18:19

--

Дослідники з’ясували, що пересипання й недосипання можуть призвести до передчасної смерті.

Американські вчені стверджують, що відхилення від норми оптимального сну збільшує ризик виникнення захворювань і призводить до передчасної смерті. Як пише ВВС Україна, вважається, що оптимальна тривалість сну людини вісім годин.

Однак дослідники Центру порушень сну при Массачусетському університеті в ході 34 експериментів, в яких взяли участь понад 2 млн осіб, встановили, що восьмигодинний сон може нашкодити здоров’ю.

“Залежність між тривалістю сну і тривалістю життя можна зобразити у вигляді букви U. Найнижча смертність спостерігається в нижній частині дуги U, і ця точка відповідає семи годинам щоденного сну”, – йдеться в результатах дослідження.

Як тільки людина починає відхилятися від ідеалу як у бік більшої тривалості сну, так і в бік недосипання, ризик ранньої смерті починає зростати.

“При цьому ризик у любителів поспати зростає швидше, ніж у тих, хто спить менше норми”, – відзначають автори дослідження. Водночас інші фахівці уточнюють, що, оскільки абсолютно точно виміряти тривалість сну досить складно, то нормою можна вважати інтервал від шести до восьми годин.
Джерело: http://tsn.ua/nauka_it/vcheni-vstanovili-skilki-godin-treba-spati-schob-peredchasno-ne-pomerti-412028.html