ВВС показав фільм, в якому розігрується гіпотетичний сценарій ядерної війни з Росією

5 Лютого 2016 11:14
intvua.com

intvua.com

Другий канал телебачення ВВС показав фільм “Третя світова війна: в командному пункті” (WW3: Inside the War Room), в якому розігрується гіпотетичний сценарій ядерної війни з Росією.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Телепроект являє собою гіпотетичну, вигадану ситуацію. Зйомки фільму велися протягом декількох годин в одному приміщенні, де засідав “комітет з оборони”. “Військова гра” ведеться у фільмі за усіма правилам драматичного жанру: актори грають російськомовних жителів Латвії.

У ходы фільму, скандуючи “Росія! Росія!”, натовп переходить до зміни прапорів над будівлею мерії Даугавпілса та взяття контролю не тільки над цим містом, але й над іншими населеними пунктами сходу країни, а також ділянки кордону з Росією. Лунають заклики до такої собі Латгало-Російського союзу і проведення референдуму з визнанням “Латгальської Народної Республіки”.

З таким поворотом подій і повинні спочатку мати справу учасники військової гри. За столом головує екс-посол Британії в США Крістофер Мейєр, його завдання – формулювати питання, які періодично виносяться на голосування.

Головне питання, яке постає перед героями фільму з самого початку дискусій, – це реалізація п’ятої статті Договору НАТО, відповідно до якої напад на одного члена альянсу розглядається як напад на всю організацію.

Коменнтуючи вихід фільму, представник підрозділу новин ВВС Джессіка Кулшоуо заявила РІА Новости, що “після кризи в Україні, приєднання Криму і операції ВКС РФ у Сирії зовнішня політика Росії є предметом широких громадських дискусій по всьому світу”.