Як чоловіки реагують на жіночу посмішку: пояснення психологів

21 Лютого 2016 13:55

Співробітники Юніон коледжу вирішили з’ясувати, як чоловіки реагують на жіночі загравання. І, виявилося, тут працює цікава закономірність. В цілому чоловіки, пише The Daily Mail, невірно інтерпретують сексуальний посил з боку жінки, особливо після кількох келихів. Також на інтерпретацію сильно впливає особисте ставлення і самовідчуття чоловіка.
Посмішка видає щирість та розслабляє співрозмовника

Вчені попросили приблизно 500 чоловіків уявити таку ситуацію: Ви в клубі помічаєте красиву дівчину, вона дивиться на вас і посміхається. Було потрібно оцінити рівень жіночого інтересу (від “зовсім нецікавий” до “дуже цікавий”). І тут проявилися дві тенденції. Перша стосувалася так званої тривожної прихильності (потреба в любові, підтримці і страх відмови). Друга, навпаки, була пов’язана з униканням контакту (неохоче довіряють і рідко покладаються на інших, бояться близькості), повідомляє Meddaily.

Отже, чим вище були показники тривожної прихильності у чоловіка, тим частіше йому здавалося, що жінка проявляє до нього сексуальний інтерес. Вся справа в сильному бажанні близькості, яке було у самого чоловіка. Тобто чоловік фліртує, демонструє сексуальний інтерес, виходячи з надії на взаємний інтерес з боку жінки. Якщо тривожна прихильність виявлялася слабо, чоловіка не цікавила близькість, і він в такому ж ключі трактував поведінку жінки.

Джерело: zdorovia.com.ua