Як зменшити об’єм шлунка та швидко схуднути

15 Лютого 2016 17:02

0

Зайва вага і розтягнутий шлунок пов’язані між собою безпосередньо, адже чим більше розмір шлунка, тим більше їжі вживає людина.

Шлунок розтягується з кількох причин:
· Постійне переїдання
· Запивання їжі рідиною в великих кількостях
· Вживання їжі без почуття голоду
· Якість продуктів (наприклад, жирна їжа, погано пережована їжа довше затримується в організмі. Вона може залишатися в шлунку протягом 12 годин).

Прості правила скорочення обсягу шлунка

1. Скоротіть розмір порцій
Перший і найефективніший спосіб зменшити шлунок – скоротити обсяг споживаної їжі. На початковому етапі не варто прибирати все улюблені страви і харчуватися одним кефіром, достатньо зменшити порції. 1 нормальна порція для здорової людини – 250 г (приблизно два кулака). Для того, щоб вам було простіше, запасіться маленькими блюдечками (наприклад, чайними), і вживайте їжу з них. Ретельно пережовуйте те, що їсте. Пам’ятайте про те, що почуття насичення приходить до нас через 20 хвилин після того, як ми пообідали.

2. Вибирайте правильні продукти
Якщо ви звикли наїдатися досхочу, намагайтеся вживати продукти, які дають відчуття ситості, якщо хочете зменшити шлунок. Вибирайте ті продукти, які містять багато клітковини (овочі, злакові, фрукти). Клітковина стимулює роботу шлунково-кишкового тракту і обмінні процеси. Тим більше, що калорійність продуктів, які містять клітковину, мала.

3. Контролюйте вживання рідини
Не рекомендується користуватися великими чашками – чим більший посуд, тим більше ви вип’єте. Не пийте воду під час їжі або після – це гальмує її переварювання і уповільнює метаболізм. Пийте до прийому їжі або через годину після, так ви уникнете проблеми зайвої ваги.

4. Робіть вправи
Для того, щоб зменшити шлунок, можна робити вправи. Встаньте прямо і глибоко вдихніть, потім видихніть і втягніть живіт. Затримайте дихання і дорахуйте до 10. Повторіть. Вправу рекомендується виконувати 30 разів поспіль, але ви орієнтуйтеся на власні відчуття. Найкраще робити вправу натщесерце.

Якщо ви вирішили зменшити обсяг шлунка, запасіться терпінням. Не зривайтеся, тому що спокуса дуже велика.

Джерело: zdorovia.com.ua