Як зробити бутерброд дієтичним: 9 смачних ідей

19 Лютого 2016 13:11

Якщо ви постійно їсте бутерброди на сніданок, то замість енергії на цілий день знаходите тяжкість в шлунку. Як же зробити бутерброд корисніше і не нашкодити організму?
Дієтичні бутерброди

1. Їжте бутерброди з чаєм (бажано трав’яним і без цукру), але не разом з супом, м’ясом, другою стравою.

2. В якості основи вибирайте чорний хліб грубого помелу, сухий хлібець, булочку або хліб з пророслими зернами.

3. На хліб краще покласти не сир або вершкове масло (багато холестерину), а оливкова або в крайньому випадку інше рослинне масло. Також підійде скибочка авокадо.

4. Намагайтеся робити бутерброд з малої кількості складових, щоб не вийшло так, що деякі продукти несумісні, а значить погано перетравлюються.

5. Додавайте більше зелені: листя салату, петрушку, кріп. Соки капусти та інших овочів стимулюють виділення шлункового соку, а також ферментів, тому так добре з’їдати м’ясо або рибу з зеленими овочами.

6. Уникайте ковбас і копченостей, замініть їх краще вареним м’ясом птиці, варених мовою, добавте до такого м’яса часник, приправи і вийде смачніше, ніж покупні ковбаси. Підійде так само печінковий паштет і риба солона або варена, полита лимонним соком.

7. Корисні начинки для солодких бутербродів: банан, горіхи, сухофрукти, фрукти, ягоди, маложирний сир і сир.

8. Замість варення на хліб використовуйте більш корисну і смачну суміш: свіжозаморожена ягоди або фрукти змішайте з цукром і дайте розморозитися. Якщо фрукти або ягоди дуже великі, подрібніть їх блендером або просто пам’ятайте їх дерев’яним товкачем. У заморожених плодах зберігається набагато більше вітамінів, ніж у варенні. І навіть ягоди і фрукти, які продаються в супермаркетах взимку (оброблені хімією, щоб зберегти товарний вигляд), містять менше вітамінів, ніж заморожені. Тому має сенс заморожувати ягоди влітку замість того, щоб їх варити.

9. Корисні начинки для бутербродів: сир, маложирний сир, овочі, салат, капуста, огірок, варене м’ясо птиці з часником, часник, риба, варена квасоля.

Джерело: zdorovia.com.ua