Які продукти запобігають утворенню цилюліту

17 Лютого 2016 14:20

Хочете попередити і зменшити прояви цилюліту? Перша і необхідна умова для цього – обов’язково змінити харчування. Представляємо вам кращі “антицилюлітні” продукти

Антицилюлітна дієта

Отже, для початку вам необхідно виключити або звести до абсолютного мінімуму в своєму раціоні такі продукти: всі консерви, будь-яке жирне м’ясо, копченості, смажене, фаст-фуд, чіпси. Крім того, видаліть зі свого раціону рафінований цукор і вироби з нього.

Не любить здорова шкіра і алкоголь (крім червоного сухого вина в невеликих кількостях). Також вам доведеться забути про каву, міцний чай і газовані напої.

Ну і, звичайно ж, скажіть “ні” виробам з білого борошна: хліба, випічці, макаронів, тортів, пиріжків.

А що тоді можна і потрібно їсти? У вашому раціоні обов’язково повинні переважати: салати із зелених листових овочів із заправкою з рослинних масел (соняшникової, оливкової олій, масла розторопші, шипшини, волоського горіха, льняного).

Доведеться полюбити цибулю, часник, тушковані овочі як гарніри до білкових страв. Можна і потрібно вживати нежирне м’ясо птиці, кисломолочні продукти середньої жирності (до 5%), морську рибу, морепродукти, водорості (фукус, ламінарія, спіруліна). Зверніть увагу на каші і хліб з цільного зерна, а також на фрукти, сухофрукти, мед.

Намагайтеся готувати їжу самостійно і дотримуйтеся деяких принципів, які допоможуть вам зробити їжу “антицилюлітною”:

– варіть овочеві супи

– відмовтеся від м’ясних бульйонів, щоб не переїдати.

– додавайте в свою їжу спеції і пряні трави: червоний перець, коріандр, кмин, кріп, ісопу, бораго, куркуму, шафран, базилік, майоран.

– пийте чисту структуровану воду, трав’яні чаї – використовуйте для заварювання польовий хвощ, кукурудзяні рильця, деревій, подорожник, ромашку, листя кропиви, ягідних кущів, цикорій, варіть безалкогольні збитні. Ці напої покращують травлення і нейтралізують токсини.

Джерело: zdorovia.com.ua