10 фільмів для тих, хто вивчає англійську

31 Березня 2016 15:00

Методик вивчення іноземної мови величезна безліч, але є один спосіб, який завжди працює. І це, звичайно ж, кіно.

Ось  кілька кінострічок, перегляд яких на мові оригіналу допоможе з легкістю освоїти і підтягти знання з англійської мови.

Форрест Гамп / Forrest Gump

Кадр з фільму

Один з найзнаменитіших фільмів в історії кіно відмінно підійде всім тим, хто хоче поліпшити свою англійську, переглядаючи фільми. Він дуже простий і зрозумілий. Том Хенкс говорить там повільно промовляючи слова, тому кіно зрозуміти зможуть навіть новачки.

Кримінальне чтиво / Pulp Fiction

Кадр з фільму

Тарантіно — це вже не прізвище режисера, це цілий всесвіт. Сипати афоризмами зі вже давно ставшого легендарним фільму про чарівних бандитів — це практично справа честі.

Будинок біля озера / The Lake House

Кадр з фільму

Один з кращих фільмів для освоєння письмової англійської мови та активного розвитку романтичних навичок. Два героя, два виміри і одна поштова скринька. Кіану Рівз і Сандра Буллок навчать писати правильні листи.

Красуня і чудовисько / Beauty and the Beast

Кадр з фільму

Добрий і улюблений фільм з дитинства — відмінний вибір для початку. У героїв мультфільму чітка і ясна вимова, і вони не використовують складних слів, тому мультфільм чудово підходить навіть для тих, чий рівень англійської  нижче середнього.

Кава і цигарки / Coffee and Cigarettes

Кадр з фільму

Ось вже де і правда чекає заповітне мовне роздолля. Суцільна балаканина, спори, веселі жарти. Але це далеко від примітивного дружнього спілкування. Фільм оцінять, скоріше, ті, хто готує свої мізки для повноцінних, майже інтелектуальних бесід, не позбавлених частки безглуздості.

Джеррі Магуайєр / Jerry Maguire

Кадр з фільму

Мрієте про роботу в крупній корпорації? Цей фільм може стати відмінною інструкцією для того, як власною мовою пробити собі дорогу. Джеррі Магуайєр навчить не тільки говорити правильні речі, але й формулювати правильні думки. Незліченна кількість міркувань однозначно розвине здатність і говорити, і думати англійською мовою.

Доктор Хаус / House M. D.

Кадр з фільму

Перегляд серіалу допоможе поповнити скарбничку гумору масою варіантів іскрометних жартів в стилі знаменитого мізантропа. Крім того, теми серіалу поширилися далеко за межі медицини, так що набір корисних слів на тему «Я і страждання моєї душі» ви отримаєте в повному обсязі.

Залізна леді / The Iron Lady

Кадр з фільму

Знати історію завжди корисно, а знати історію країни, мову якої вивчаєш, корисно подвійно. Саме тому фільм про життя Маргарет Тетчер у виконанні неповторної Меріл Стріп заслуговує  на увагу. В якості бонусу — правильна академічна англійська мова з британським акцентом, який набагато легше зрозуміти, ніж американську англійську.

Щоденник Бріджит Джонс / Bridget jones’s Diary

Кадр з фільму

Історія 32-річної Бріджит, яка вирішила змінити своє життя, — ще один відмінний фільм для вивчення англійської. Нескладні діалоги, а вимова у Рене Зеллвегер просто відмінна. Цікавий факт: для того щоб зробити свій «англійський» акцент більш природним, Рене не переставала його застосовувати і в повсякденному житті, за межами знімального майданчика.

Шрек / Shrek

Кадр з фільму

Веселий мультфільм підходить для вивчення англійської як дорослим, так і дітям. Дикція акторів чітка, репліки короткі і нескладні. А велика кількість жартів і пісень не дасть вам занудьгувати.

За матеріалами: kinopoisk