10 фільмів, над якими плачуть навіть чоловіки

13 Березня 2016 10:34

Кажуть, що чоловіки не плачуть. Так, жінки більш емоційні істоти, але це не означає, що суворій половині людства не притаманна сентиментальність. Розплакатися і посумувати під час зворушливих фільмів можуть і вони.

Хатіко: найвірніший друг

Hachi: A dog’s Tale, 2008

kinopoisk @Stage 6 Films

Професор музики по дорозі з роботи зустрів на станції вокзалу загублене цуценя. Взявши його до себе додому, герой не підозрював, що їх дружба триватиме багато років, стане прикладом щирої любові і відданості собаки людині.
Не раз доведено: ця жаліслива історія, заснована на реальних подіях, пробиває сльозу навіть у самих черствих.

Достукатися до небес

Knockin’ on heaven’s Door, 1997

kinopoisk @Buena Vista International

Двом хворим, що лежать в одній палаті, лікарі ставлять невтішний діагноз: їм залишилося жити зовсім недовго. Вирішивши, що не варто проводити останні дні життя в зневірі, вони втікають з лікарні, викрадають машину і відправляються в подорож до моря, по дорозі потрапляючи в кумедні, часом небезпечні ситуації. Культовий фільм про життя, смерть,  мрії і вічність.

Зелена миля

The Green Mile, 1999

kinopoisk @Warner Bros. Pictures

У в’язницю до блоку смертників прибуває темношкірий велетень, звинувачений у вбивстві двох дівчаток. Ув’язнений  виділяється не тільки помітною зовнішністю, але також тим, що володіє магічним  даром зцілювати хвороби. В ході спілкування у начальника в’язниці з’являються сумніви в правдивості його обвинувачення
Глибокий, філософський, місцями важкий фільм «Зелена миля» є однією з найкращих екранізацій Стівена Кінга.

Мене звуть Кхан

My Name Is Khan, 2010

kinopoisk @Fox Searchlight Pictures

Індійські фільми зазвичай рясніють піснями і танцями, але не в цей раз. Напрочуд зворушливий фільм розповідає історію хворого синдромом Аспергера Різвана Кхана. Він відправляється в подорож по Америці заради того, щоб повернути свою любов. Дружина покинула його після подій 11 вересня 2001 року, коли ставлення до мусульман у світі різко змінилося.

Список Шиндлера

Schindler’s List, 1993

kinopoisk @Universal Pictures

Історія Оскара Шиндлера, процвітаючого бізнесмена, члена нацистської партії, який врятував життя більше тисячі євреїв у роки Другої світової війни. Фільм — данина поваги до такого героїчного вчинку. Шедевральний фільм вражає до глибини душі своєю фундаментальністю і реалістичністю.

А в душі я танцюю

Inside i’m Dancing, 2004

kinopoisk @Universal Pictures, Momentum Pictures

Світ Майкла, що страждає церебральним паралічем, буквально перевертається, коли в будинок для інвалідів надходить новий пацієнт Рорі, прикутий до візка через атрофію м’язів. Молодий чоловік не тільки не скиглить про несправедливість життя, але показує завидну енергійність, живучи на повну котушку. Заряджаючи позитивом Майкла, він відкриває для нього  нові можливості для радості.

Життя прекрасне

La vita e bella, 1997

kinopoisk @Miramax Films

Під час Другої світової війни Гвідо потрапляє з маленьким сином до концентраційного  табору для євреїв. Чоловік, бажаючи врятувати життя хлопчика, каже йому, що все це — гра, що на переможця чекає приз у вигляді справжнього танка. Для того щоб «виграти», треба не попадатися на очі наглядачам. Син, повіривши в розповідь батька, починає майстерно ховатися в бараці, завдяки чому залишається в живих.
Світлий фільм, який уособлює любов і добро, змушує плакати і сміятися.

Сім життів

Seven Pounds, 2008

kinopoisk @Sony Pictures Releasing

Тім Томос не може оговтатися після автокатастрофи, в якій через його необережність загинуло 7 осіб, включаючи його наречену. Відчуваючи  провину, він знаходить спосіб, щоб виправити помилку минулого. Віддаючи частину своїх органів смертельно хворим людям, він допомагає їм вижити і тим самим поповнює втрати аварії. Все ускладнюється, коли він зустрічає Емілі і закохується в неї.

Крихітка на мільйон

Million Dollar Baby, 2004

kinopoisk@Warner Bros. Pictures

Меггі мріє про кар’єру боксера. Френк Данн — побитий життям тренер, не відчуває великого бажання тренувати новоявлену спортсменку. Але бачачи її завзятість і несамовите бажання стати чемпіонкою, все ж погоджується взяти її під своє крило. Попереду вирішальний турнір, шанси на перемогу високі, але доля вирішила зіграти злий жарт. Фільм про внутрішню боротьбу, про прагнення здійснити мрію незважаючи ні на що.

Гладіатор

Gladiator, 2000

kinopoisk @Universal Pictures

Великий воїн Максимус завдяки своїм заслугам повинен був стати спадкоємцем престолу Римської імперії. Дізнавшись про це, рідний син імператора прирікає головного героя на смерть. Дивом уникнувши загибелі, Максимус стає гладіатором, йому знову доведеться зустрітися з заклятим ворогом, але вже на арені Колізею.

Джерело: http://dobri-porady.pp.ua