10 фільмів, які здатні змінити вас

7 Березня 2016 14:08

Ці фільми відкривають для нас світ по-новому. Через найдрібніші деталі побуту або показ неймовірних світів, створених уявою людини. Всі вони не просто розважають ефектною картинкою, але і розповідають нам щось дуже важливе.

10 фільмів, які дивишся, затамувавши подих.

Філомена

Philomena, 2013

kinopoisk © BBC Films

Емоційне кіно з присмаком драми і комедії. Сюжет заснований на реальних подіях, а головну роль зіграла чудова британська актриса Джуді Денч. Головна героїня — жінка, яка прожила довге життя і ні на день не забував про сина, з яким її розлучили в молодості. Заручившись допомогою журналіста, вона вирушає на пошуки.

Анонімні романтики

Les emotifs anonymes, 2010

kinopoisk © Angoa-Agicoa

Дуже-дуже скромний кондитер і його нова працівниця створені один для одного. Вони обоє без розуму від шоколаду, романтичної музики і паризьких вечорів під розлогими каштанами. Єдина біда — через свою скромність ніяк не можуть зробити крок назустріч один одному. Відкриваючи для себе такий фільм, ти зберігаєш його в пам’яті і ділишся з ним близькими, як якимось важливим секретом, а потім чекаєш не дочекаєшся, щоб вони подивилися і теж з палаючими очима сказали: так, це воно.

Матуся

Mommy, 2014

kinopoisk © Metafilms

Ксав’є Долан зняв нову картину про складні взаємини матері і сина-підлітка. Вона сповнена рішучості почати нове життя, забравши його з притулку, а у нього перехідний вік і в’їдаються в психіку социопатия. Все дуже складно, але в якийсь момент між ними з’являється «буфер» — тиха заикающаяся сусідка.

500 днів літа

(500) Days of Summer, 2009

kinopoisk © Watermark

Милий затишний фільм, де двоє закохуються і вони зовсім різні люди. Вона реалістка і не вірить у вічне кохання, а він — романтик і заробляє тим, що придумує красиві слова для листівок, вірить і в вічну любов, і в любов з першого погляду. На цьому ґрунті якось не ладяться у них відносини.

Білий Бог

Feher isten, 2014

kinopoisk © Film i Vast

Сумний фільм про зраду. Нікому не потрібна дівчинка і її єдиний друг-пес переїжджають жити в чужий будинок. В домі цьому пес тим більше нікому не потрібен, і його відправляють в собачий притулок. Так і починається історія кинутої собаки, історія її виживання і зміни. Зміни характеру, звички, навіть зовнішності.

Поезія

Shi, 2010

kinopoisk © Pine House Film

Ексцентрична і цікава Міджа одного разу потрапляє на курси, де навчають віршування. Вона відкриває для себе новий світ — світ краси в повсякденному оточенні. Приголомшливий фільм південнокорейського режисера Лі Чан Дона.

Куди приводять мрії

What Dreams May Come, 1998

kinopediya © Interscope Communications

Неймовірно гарний, чуттєвий фільм про те, як любляча людина залишається відданим навіть після смерті. У пошуках коханої він відправляється в далеке мандрівка в самий справжнє пекло.

Географ глобус пропив

maxpark © Червона стріла

Екранізація однойменної книги Олексія Іванова. Від безвиході і безгрошів’я біолог Служкин влаштовується в школу вчителем географії. Вчитель з нього так собі. Намагаючись ужитися з учнями і завучем, налагодити мир в сім’ї і попиваючи з друзями вино, він просто живе.

Шведська історія кохання

En karlekshistoria, 1970

gnosideicarpocraziani © Europa Film

Це фільм про підлітків. Про час, коли ти вже не маленька дитина, але світ дорослих з усіма їхніми буденними проблемами і турботами для тебе ще закритий. Зате відкритий світ першої любові. Тієї самої, що запам’ятовується назавжди, щирої і світлої, якій байдуже все умовності.

Історія Еллі

Darbareye Elly, 2009

screencomment © Dreamlab

Фільм іранського режисера Асгара Фархаді зібрав купу захоплених відгуків від критиків усього світу. Картина починається дуже легко і невимушено з приїзду на вихідні до моря кількох сімейних пар з дітьми. З ними їде Еллі, яку запросили, щоб познайомити з Ахмадом. Дівчина веде себе досить скуто, часом здається явно чимось стурбованою, а прямолінійні натяки нових друзів їй явно не по душі.