10 найдорожчих автографів

23 Березня 2016 18:17

Як кажуть, на колір і смак … Хтось колекціонує листівки, марки чи фото, а є люди, готові віддати мільйони доларів за автографи відомих людей! Дізнайтеся про найдорожчі автографи знаменитостей від procikave.com

avtigrafДжо Ді Маджо і Мерилін Монро. Вартість подвійного автографа: $ 191 200

Мерилін Монро знають усі. А ось хто такий Джо Ді Маджо – відомо не кожному, а він був знаним бейсболістом і, за сумісництвом, одним із чоловіків Мерилін Монро. Шлюб цих легендарних особистостей протривав менше року. Спроба відновити любовні стосунки була ознаменована подвійним автографом на бейсбольному м’ячі, однак вони все одно розійшлися. А от м’ячик з автографом було продано в 2006 році на аукціоні Heritage Auction Galleries.

avtografВільям Шекспір. Вартість автографа: від $ 4650000 

Вже не одне століття «шекспірівське питання» залишається найбільш відкритим і неоднозначним в історії літератури. Чи справді сам Вільям Шекспір був автором приписуваних йому творів? Чи не ховається під псевдонімом Шекспіра представник шляхетського роду або королівської сім’ї? Тим не менш, рідкісні автографи Шекспіра можуть коштувати, як річний бюджет віддаленої африканської країни.

avtograf1Джон Леннон. Вартість автографа: $525 000

Як правило, автографи, залишені в останні дні/години життя культових особистостей, на вагу золота. А якщо цей автограф був залишений вбивці культової особистості, його ціна може стати справді надзвичайною. Так і сталося з автографом на альбомі Double Fantasy, записаному Джоном Леннономі Йоко Оно в 1980 році, який був знайдений у горщику для квітів біля будинку музиканта незабаром після його загибелі. Автограф був адресований якомусь Марку Чепмену. Людині, яка запам’ятається нащадкам, як вбивця Джона Леннона.

avtograf2Альберт Ейнштейн. Вартість автографа: $ 74 324

Приємно знати, що навіть геніальному фізику не було чуже почуття гумору. У 1951 році у відповідь на прохання посміхнутися в камеру Альберт Ейнштейн показав язик, що й відзняв Артур Сассо, співробітник інформаційного агентства United Press International. Фотографію з написом «Вам сподобається цей жест, оскільки він адресований всьому людству. Громадянин може дозволити собі те, на що ніколи не наважиться політик. Ваш відданий і вдячний слухач, А. Ейнштейн» Ейнштейн подарував своєму близькому другові Говарду Сміту.

avtograf3Джимі Хендрікс. Вартість автографа: $63 550

Автографи легендарного гітариста як і раніше мають попит, хоча і не вважаються особливо раритетною річчю. У мінливому світі сучасної музики ідоли і кумири змінюються настільки часто, що складно передбачити, чий саме автограф зможе через 20 років сплатити весілля улюбленої дочки або забезпечити безбідне існування до пенсії. Ось і торгують шанувальники Хендрікса його автографами, поки про музиканта ще пам’ятають.

avtograf4Джессі Джеймс. Вартість автографа: $51 240

Не всякий розбійник і банківський грабіжник є сучасним Робін Гудом. Ось Джессі Джеймс- типовий негативний персонаж. Джеймс укупі із зграєю таких же бандитів грабували поїзди і банки, ділячи отриману здобич винятково між собою. А прославилися ці грабіжники масштабністю своїх дій і незнищенною вірою простих громадян в «щирі» наміри «лицарів ножа і сокири», що відбирають гроші у багатих. Зрештою, хто з нас любить перших осіб Топ-100 найзаможніших людей?

avtograf5Джон Кеннеді. Вартість автографа: $ 38 837

Останній свій автограф Джон Кеннеді залишив на газеті The Dallas Morning News, яку простягнула йому покоївка готелю «Техас», що став останнім місцем проживання американського президента під час його передвиборної кампанії. Різниця в часі між підписом на газеті і фатальним пострілом склала кілька годин. Це було 22 листопада 1963 …

avtograf24Джеймс Дін. Вартість автографа: $ 19 375

Мегапопулярність цьому американському актору принесли 3 фільми – «Бунтівник без причини», «На схід від раю» і «Гігант». Ще більшу популярність Дін здобув після своєї смерті – його особисті речі та роздані за життя автографи різко зросли в ціні. Швидше за все, ажіотаж викликаний не лише визнанням акторського таланту Діна, але й самим фактом його ранньої смерті. Юні, талановиті і привабливі публічні особистості, які передчасно залишають наш тлінний світ, завжди потрапляють в центр уваги та інтересу. Особливо у численних прихильниць.

avtograf6

Принцеса Діана. Вартість автографа: $12 400

Принцеса Діана була народною принцесою.Народну любов можна пояснити по-різному. Її чималою благодійною діяльністю, народженням двох спадкоємців престолу або тим фактом, що з пари Діана -Чарльз логічно було вибрати саме Діану, а не Чарльза  з його скандальною любов’ю до заміжньої жінки. Які б не були причини шанування і поклоніння цій жінці, за життя вона ніколи не відмовляла в автографі і навіть власноруч підписувала вітальні листівкина на День Святого Валентина, адресовані самотнім представникам обслуги.

avtograf7Ніл Армстронг. Вартість автографа: $11 900

Ще за життя першої людини, яка побувала на Місяці, його автографи мали популярність і навіть підроблялися особливо хитрими підприємцями. А після смерті астронавта в 2012 році, ціна на його підпис зросла в кілька разів. Якщо ви хочете порадувати себе автографом Армстронга, можна придбати книгу Ентоні Піццітоли «У пошуках автографа Ніла Армстронга», щоб зуміти відрізнити оригінал від фальшивки.