11 пізнавальних фактів про пиво

10 Березня 2016 16:57

pivo3
1.Пиво, звичайно, смачний і навіть трохи корисний напій. Однак, після його вживання з’являється стійкий запах перегару, який відчувають всі, окрім пивомана. Напевно, тому закон маленького містечка Еймс в США забороняє чоловікові лягати в ліжко з дамою, якщо він випив більше трьох ковтків цього напою.

2. Середньостатистичний корінний житель Австрії випиває за рік набагато більше пива, ніж чаю або соку.

3. Німці цінують пиво не менше ніж хліб і видовища. Коли в післявоєнні роки муніципалітет Лейпцига став думати про поповнення казни і почав потроху піднімати ціни на продукти першої необхідності, городяни відреагували нормально. Але як тільки почала зростати ціна на пиво, – люди вийшли на вулиці з протестами.

4. Тільки США отримують від виробництва та продажу пива 200 млрд. доларів щороку. Можна уявити собі обіг «пивних» грошей у всьому світі …

5. Сучасні женихи, мабуть, хотіли б опинитися в Стародавньому Вавилоні. Адже тільки там існувало правило, за яким після весілля тесть мав місяць безкоштовно пригощати свого зятя пивом.

pivo26. У Франції випускають не тільки пиво традиційних – золотистих і коричневих – відтінків, але і кольорове: наприклад, червоне і зелене. Однак п’ють його в основному самі ж французи: прихильники традиційного напою навідріз відкидають таке ноу-хау. А німці навіть не дозволяють його експорт в країну.

7. У Британії найзапеклішим пивоманом була визнана жінка – 73-річна Харріетт Брукс. Літня леді заявляє, що захоплюється пивом з 18 років, а її щоденна норма становить літр в день. Якщо зробити нехитрі математичні розрахунки, виходить, що загальна кількість випитого старенькою пива – більша ніж 70 тонн

8. Викидаєте пивні банки? А дарма: це чудовий будівельний матеріал. Принаймні, саме так вважає американець Майк Рейнольдс. Архітектор за фахом, він звів з таких баночок вже кілька будинків. Причому цілком придатних для проживання. На одну будівлі з п’яти приміщень, включаючи вітальню, дві спальні, кухню і їдальню, потрібно 40000 банок.

9. Відомий випадок, коли пиво викликало тимчасове божевілля слонів. 20 дорослим особинам не сподобався (або, може, навпаки – дуже сподобався) запах рисового пива. Занюхавши його, слони увірвалися на свято в індійське селище, випили всі бочки з приготованим пивом і почали топтати людей. Були жертви, поранення і руйнування. Що ж, після цього випадку закон американського містечка Натчез, що забороняє давати слонам пиво, здається не таким вже й абсурдним …

10. Відомо, що горілка не замерзає. Пиво заморозити можна, і при досить прийнятній температурі -2 градуси. Правда, після цього воно робиться дуже несмачним …

11. Одне з берлінських ДТП, в якому перекинулася вантажівка з пивом, перетворилося для випадкових перехожих на справжнє свято. З 12 тисяч пляшок вціліли тільки 2000. Але ненадовго – вони були розпиті усіма, хто опинився неподалік або встиг прибігти на дзвін битого скла.

pivkoo

 Джерело: procikave.com