12 неймовірно корисних сайтів для всіх, хто вивчає європейські мови

4 Березня 2016 09:19

03

Сучасні технології дозволяють займатися вивченням мов із задоволенням. У тебе є можливість дивитися цікаві відео з субтитрами, слухати прекрасні пісні, розгадувати кросворди і навіть грати, але при цьому – відкривати для себе чужу мову, вбирати його особливості, вчитися правильній вимові. Чи це не мрія? Саме чудове, що, вивчивши одну іноземну мову, ти вивчиш наступні з мінімальними зусиллями. Ці сайти створені спеціально для тих, хто марить про долю поліглота. Розвивайся граючи!

1. Італійська мова

Duolingo
Грайливий зелений совеня не дасть тобі сумувати! Заняття на цьому сайті оформлені у вигляді гри. Тобі досить витрачати всього 15 хвилин в день для досягнення хорошого результату. Адже систематичність – основа вивчення будь-якої мови. Особливо цікаві заняття, де потрібно записувати на слух іноземні фрази. Безцінне для всіх, хто хоче оволодіти розмовною мовою досконало!

My Daily Phrase Italian
Вивчи італійську мову з нуля всього за 20 тижнів! Кожен випуск коротенького подкасту подарує тобі знання 3-5 фраз, необхідних для реального життя в чужій країні. Захоплююче і дійсно корисно.

LearnItalianPod.com
Цей подкаст створений для людей, які знають італійську на базовому рівні. Заняття відрізняються різноманітністю тематик. Наприклад, ти можеш прослухати випуск, присвячений виключно італійським пісень та їх перекладу. Ну що може бути цікавіше?!

One World Italiano
Класичний варіант навчання з усіма витікаючими: диктанти, вправи на граматику, читання пізнавальних текстів. Плюс в тому, що ти можеш контролювати рівень складності завдань і вибирати те, чим хочеш займатися саме в даний момент.

2. Німецька мова

Mission Berlin
Кращі детективи на світі – німецькі! Цей сервіс дозволить тобі зануритися повністю в детективні ситуації, які можуть статися з кожним з нас у будь-який момент. Вивчати мову в атмосфері розслідування не відмовиться ніхто!

Mein Weg nach Deutschland
Серіал про прекрасну туркені Невін, вперше опинилася в Німеччині, нікого не залишить байдужим. Їй потрібно жити повноцінним життям: ходити в магазин, відвідувати лікаря, знайомитися з новими людьми. Після кожної серії глядачеві пропонується виконати ряд завдань, які допоможуть удосконалити німецьку мову без проблем. Ах, що ж станеться з тендітною дівчиною в чужій країні, якщо я не виконаю це завдання? Також на сайті є завдання розважального характеру: шукати відповідні підписи до картинок – справжні веселощі!

Langsam gesprochene Nachrichten
Любиш слухати новини? Це радіо з випусками новин німецькою в уповільненому варіанті підкорить тебе. Будь в курсі подій і вивчай німецьку, як справжній інтелігент.

Land der Worter
Кросворди, вікторини і загадки змусять твій мозок працювати в аналітичному режимі так чітко, що ти цього навіть не помітиш. Поповнення словникового запасу гарантовано!

3. Французька мова

Languages Online
Вивчення мови інтуїтивним методом – революційна практика! Спробуй зробити кілька завдань і переконайся, що це дуже ефективно. Зіставляючи фрази, картинки і назви, можна поглибити свої знання дуже швидко.

Easy French Poetry
Французьку поезію треба читати тільки в оригіналі! Прослухавши вірш два рази, в уповільненому і звичайному ритмі, ти пізнаєш красу складу як не можна краще. Коротка історія створення віршів виявиться дуже корисна для загальної освіти. Артюр Рембо вже давно чекає аудиовстречи з тобою…

French Quizze of the Day
Тести допоможуть тобі дізнатися свій рівень володіння мовою і розширити межі можливостей. Забавні завдання ніби спеціально створені для тих, кому вчитися швидко набридає. Від коментаря oh la la тобі неминуче захочеться врятуватися шляхом правильного виконання поставлених завдань.

RFI — Journal en francais facile
Новини французькою мовою! Елегантний спосіб розбиратися в особливостях мови і встигати слідкувати за всім, що відбувається у світі. Почати слухати новини рекомендується в молодому віці, щоб до старості охолонути до них і займатися чимось дійсно корисним.

4. Іспанська мова

Destinos
Ідеальний ресурс для всіх любителів серіалів! Виявляється, можна отримати користь навіть від захопленого перегляду мильної опери. Стежити за долею дона Фернандо зможуть тільки ті, хто намагається вчити мову. Але заради нової серії любитель залипнути перед екраном готовий навіть піти на це…

Coffe Break Spanish
Вчи іспанська без базової підготовки, слухаючи невимушені діалоги ведучих. Розвиток розмовної мови – те, на що варто звернути увагу кожному студенту в першу чергу!

News in Slow Latin Spanish
Слухай новини на іспанською мовою і читай їх транскрипцію. Цей подкаст допомагає вивчити латиноамериканський варіант іспанської мови. Такого ти не знайдеш більше ніде!

Digital Dialects
З допомогою простих ігор ти зможеш оволодіти іспанською мовою без труднощів. Ресурс передбачає гарне знання англійської мови, але справжні геймери знають, що мова гри – універсальний. Для школярів цей сайт стане справжнім відкриттям!

Рішення вивчати іноземну мову може виявитися поворотним у твоєму житті. Не прогав шанс стати краще в усіх відношеннях! І пам’ятай, що для хорошої роботи і навчання в першу чергу тобі потрібно знайти спільну мову з самим собою.