15 чудових рецептів, в яких всього три інгредієнти

19 Березня 2016 13:12

Часто, щоб приготувати щось шалено смачне, необов’язково купувати гору дорогих і рідких продуктів.

Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть формочки для мафінів маслом.
600 грамів тертої картоплі, зелений лук і півсклянки тертого пармезану змішайте в мисці, посоліть і поперчіть. Збризніть рослинним маслом і добре перемішайте.
Розкладіть суміш по формочках.
Запікайте 60-70 хвилин, поки не підрум’яняться.

Горіхи можна обсмажити в духовці протягом 10 хвилин при 180 градусах.
У блендері подрібніть горіхи, сухофрукти та фініки — по склянці кожного інгредієнта.
Викладіть масу на харчову плівку, сформуйте з неї квадрат і відправте в холодильник як мінімум на годину.

На 2 склянки молока береться 2 склянки макаронів-черепашок. Зваріть їх на середньому вогні, помішуючи, до готовності. Потім зніміть з вогню і додайте тертий сир. Перемішайте.

500 грамів суміші для кексу, 200 грамів нежирного грецького йогурту і 1 стакан апельсинового соку змішайте у великій мисці. Додайте цедру апельсина.
Випікайте при температурі 180 градусів протягом 30-33 хвилин.

Розігрійте духовку до 200 градусів, візьміть 4 картоплини, кілька разів проткніть виделкою кожну і викладіть на деко. Запікайте протягом години.
Посмажте 250 грамів дрібно нарізаного бекону до хрусткого стану.
Дайте картоплі охолонути, розріжте кожну навпіл і вийміть ложкою частину картоплі з серцевини, щоб вийшли човники.
Картоплю з серцевин розімніть і змішайте з 200 грамами вершкового сиру і беконом. Викладіть суміш у човники і запікайте в духовці ще 15 хвилин.

Нарізати куряче філе на середні шматочки, посоліть і поперчіть. Перекладіть в миску і змішайте з медово-гірчичним соусом. Поставте маринуватися в холодильник на годину.
Несолодкі кренделі подрібніть в кухонному комбайні в крихту, додайте сіль, обваляйте кожен шматок курки у крихті, викладіть на решітку і готуйте в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Відваріть курячі ніжки до готовності, злити воду і налийте в каструлю 2 літри кока-коли. Варіть курку в колі на середньому вогні приблизно 30 хвилин.
Сюди ж додайте 4 столові ложки соєвого соусу, 2 столові ложки солі, щоб збалансувати солодке і солоне. Варіть ще 30 хвилин.

100 грамів очищеного фундука обсмажте в духовці при 180 градусах, поки горіхи не придбають золотисто-коричневий колір. Приблизно 15 хвилин.
Дайте горіхам охолонути, видалите відсталу лушпиння і проверніть горіхи в комбайні. Не в пил, а так, щоб вийшло щось на зразок крупи.
Розігрійте духовку до 150 градусів, вистеліть деко пергаментним папером.
Відокремте 1 яєчний білок і збийте з дрібкою солі в хорошу стійку піну, акуратно вмішайте цукор і горіхи. Викладіть ложкою на деко і випікайте близько 30 хвилин.

Змастіть форму для випічки і розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте 1/4 склянки крему Nutella, 2 яйця, півсклянки борошна. Вимішуйте, поки тісто не стане гладким.
Вилийте його в деко і розгладьте лопаткою по всій площі.
Випікайте приблизно 15 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.

По суті, це просто шоколадний омлет, тому боятися його не варто. Розігрійте духовку до 170-180 градусів. Форму для випічки з високими бортами слід вистелити пергаментним папером і змастити маслом. Ззовні форму оберніть фольгою і поставте в більш велику посудину, куди потім можна буде налити води, щоб вийшла водяна баня.
Потім розтопіть дві плитки шоколаду і 150 грамів вершкового масла. В цей час в комбайні збийте 7 яєць.
Акуратно змішайте збиті яйця і розтоплений шоколад, вимішайте і вилийте у форму для випічки. В більш велику посудину залийте окроп, щоб форма для випічки була наполовину занурена у воду, і поставте в духовку приблизно на 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте  зубочисткою

Кількість інгредієнтів — за смаком. Берете жирні 33-35%-і вершки, збиваєте їх з цукром і викладаєте печиво стопкою, змащуючи шари збитими вершками.

2 склянки апельсинового соку змішайте з чвертю склянки цукру і дрібкою солі. Все збийте блендером, міксером або комбайном, поки цукор не розчиниться. Вилийте суміш у пластиковий контейнер з кришкою і поставте в морозильну камеру. Кожні 30-40 хвилин відкривайте і ретельно перемішуйте мусс, розбиваючи кристалики льоду. Повторіть 3-5 разів — і сорбет готовий.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте 350 грамів масла, щіпку солі і півсклянки цукру або цукрової пудри.
Додайте борошно і вимішуйте, поки тісто не стане м’яким.
Розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм і наріжте на фігурки.
Випікайте протягом 20-25 хвилин або до світло-золотистого кольору.

Розігрійте духовку до 180 градусів, застеліть деко пергаментом.
Збийте в мисці 1 яйце і 1-2 столові ложки води і відставте в сторону.
Готове листкове тісто розкачайте в тонкий пласт і наріжте на трикутні шматочки, схожі на шматочки піци. Дрібно порубаний шоколад викладіть на трикутники і скачайте, починаючи з широкого кінця. Зігніть у формі півмісяця.
Змастіть зверху збитим яйцем і випікайте 20-25 хвилин у духовці.

З 4 лимонів зніміть цедру і наріжте тонкою соломкою, залийте водою і кип’ятіть на повільному вогні близько 10 хвилин. Потім злийте воду через сито і до цедри додайте 1 склянку цукру і 1 стакан води. Варіть на повільному вогні ще 10 хвилин, поки шкірка не стане напівпрозорою. Всипте ще 1 склянку цукру і перемішайте сироп. Дайте охолонути.
У каструлю з сиропом додайте 3 склянки вершків і варіть 15 хвилин на повільному вогні.
З лимонів вичавити сік, додати в каструлю і дати охолонути. Розлийте суміш у стаканчики і поставте в холодильник мінімум на 5 годин.

Джерело: imgur, dobri-porady.pp.ua