15 приголомшливих місць, де ви не зустрінете туристів

11 Березня 2016 10:09

Просто тому що більшість мандрівників про них не знає.

Ейфелева вежа, Колізей і Бранденбурзькі ворота — прекрасні пам’ятники культури й архітектури, але погодьтеся, є особлива принадність у подорожі по тих місцях, куди туристи не набігають божевільними натовпами. Тим більше,  що такі недооціненні куточки є навіть у тих містах і країнах, які здаються достатньо відомими.

1. Ресторан Grotta Palazzese, Італія

Цей ресторан, розташований у печері Поліньяно на пляжі Маре, є одним з найдивовижніших місць на планеті, де можна смачно повечеряти.

 2. Шишильян, Рона-Альпи, Франція

Прекрасна гора Мон Эгій на 2000 метрів височить над французькою громадою Шишильян. Мон Эгій відома під ім’ям «Недосяжна гора» — її схили однаково стрімкі з усіх боків. Вершина не була підкорена до 1492 року і стала першою горою, на яку люди вирішили влізти просто так, з цікавості. Вважається, що з підкоренням її на світ з’явився альпінізм.

3. Науру, Мікронезія

Науру — крихітна острівна держава з населенням менше 10 000 чоловік. Вона є одним з найменш відвідуваних місць в світі — просто тому, що про неї мало хто знає. Науру приховує кілометри незайманих пляжів і лісів — так що, якщо хочете відпочити на райському острові, поспішайте купити квиток туди. Поки інші туристи не набігли.

4. Монастир Гніздо Тигра, долина Паро, Бутан

Цей храм XVII століття знаходиться на краю скелі, на висоті майже 1000 метрів над долиною Паро. Святе місце було побудовано для захисту печери, в якій гуру Падмасамбхава, буддійський лідер, медитував протягом трьох років, трьох місяців, трьох тижнів, трьох днів і трьох годин.

5. Альбаррасін, Арагон, Іспанія

Прекрасно збережене середньовічне містечко на півночі Іспанії, Альбаррасін знамените наскальними малюнками в печерах (важливим свідченням Левантийского доісторичного мистецтва) і своїми Picaportes — унікальними дверними ручками. Кожні двері в місті і ручка до них є неповторні і створені місцевими майстрами у відповідності до старовинних звичаїв і технологій.

6. Готель Aescher, Швейцарія

Готель знаходиться так високо в Альпійських горах, що дістатися туди можна тільки пішки або по канатній дорозі. Тому готель доступний тільки в літній сезон і працює з квітня по жовтень.Умови проживання в готелі Aescher можна назвати спартанськими. Кілька кімнат розраховані на проживання чотирьох чоловік. Гості їдуть сюди для того, щоб прогулятися по мальовничій гірській місцевості, відвідати природні печери, заглянути в Музей доісторичних знахідок.

 7. Сходи Хайку, Гаваї

Відомий як «Сходи в небо», цей пішохідний маршрут проходить по гірській місцевості острова Оаху на Гаваях. 3992 сходи піднімаються на висоту 850 метрів над рівнем моря, і з них відкривається чарівний вид на острів.

8. Озеро Тінґвадлаватн, Ісландія

Озеро є частиною Національного парку Тінгвеллір. Острови на озері мають вулканічне походження. Розломи навколо озера показують, що в цьому місці тектонічні плити Європи і Америки протистоять один одному. Щасливчики-дайвери можуть поплавати між тектонічними плитами континентів

9. Шефшауен, Марокко

Шефшауен — невелике містечко, розташоване на схилах Рифових гір на північному заході Марокко. Воно було  засноване в 1471 році, а до 1920 року в ньому побували лише 3 чужинця. Зараз місто відоме насамперед своєю старою частиною, майже всі будинки в якій пофарбовані в різні відтінки синього кольору. Причина такого вибору — в релігії. Крім мусульман, Шефшауен довгий час був місцем проживання досить великий громади євреїв-сефардів. Вони принесли з собою вірування, згідно з яким синій колір — це колір кистей молитовного покривала, таліта.

Але є у міста і «темна» сторона — це визнаний «наркоцентр» Марокко.

10. Острів Лорд-Хау, Австралія

Цей острів досі практично не чіпався людиною: зовсім невелике корінне населення і всього 400 туристів, допускаються сюди щороку. Таке обмеження покликане захистити унікальний ландшафт Лорд-Хау, кришталево чиста лагуна якого є «домівкою» для коралового рифу.

11. Замок Бішопа, Національний заповідник Сан-Ісабель, Колорадо

В Америці розташований один із самих божевільних замків у світі, створений одноосібно будівельником Джимом Бишопом. Його варто відвідати для натхнення, а ще тут можна одружитися.

12. Уакачина, оазис в пустелі Сечура, Перу

У селищі Уакачина постійно проживає трохи більше сотні осіб. Згідно з місцевою легендою, озеро виникло після того, як прекрасна принцеса була захоплена молодим мисливцем зненацька під час купання в басейні. Дівчина встигла втекти, а басейн перетворився на озеро. Складки мантії  принцеси стали дюнами, оточуючими Уакачину, а вона сама незабаром повернулася до озера і досі живе в ньому русалкою.

13. Бастайский міст через річку Ельба, Німеччина

Бастайский міст в Саксонії — диво інженерної думки першої половини XIX століття. Монументальна споруда була побудована з дерева в 1824 році, а через чверть століття замінено на більш міцну конструкцію з пісковика. Довжина архітектурного пам’ятника — 76,5 метрів.

14. Лептіс-Магна, Тріполі, Лівія

Колись Лептіс-Магна був одним з головних міст Римської імперії, а через особливості планування його навіть прозвали «Римом в Африці». Нині його руїни — відмінний майданчик для шукача пригод. Так що, якщо ви хочете прогулятися по пам’ятках стародавнього Риму, але не бажаєте конкурувати з натовпами — ласкаво просимо до Лівії.

15. Алькасар в Сеговії, Іспанія

Алькасар у Сеговії — палац і фортеця іспанських королів в історичній частині міста Сеговія. Розташований на скелі, що знаходиться на місці злиття річок Эресма і Кламорес, поблизу гір Гуадаррама. Це положення на скелі робить його одним з найбільш красивих і відомих палаців Іспанії. Алькасар спочатку будувався як фортеця, але встиг побувати королівським палацом, державною в’язницею і королівської артилерійської академії.

Джерело: dobri-porady.pp.ua