16 крутих та незвичайних ресторанів і кафе Києва

31 Березня 2016 18:07

Куди вирушити за новими враженнями? Може бути, здійснити подорож? Або обрати розважальний комплекс? А можливо, варто завітати в оригінальний ресторан? Адже нині концептуальні заклади, які можуть похвалитися дизайном або здивувати своєю кухнею, увійшли в моду. І цього разу ми вирішили пройтися цікавими місцинами столиці з власною «фішкою».

Ресторан Odessa

В якому столичному ресторані можна знайти 30 кілометрів каната і ціле стадо морських баранців? Таки в «Одесі». Родзинка ресторану – оригінальний зал, хитромудро укритий канатом.

Джерело фото: odessarest.com.ua.

А ще тут можна помилуватися старою картою тієї самої Одеси, дизайнерським каміном і тандирами, привезеними з Індії. Кухарі прямо в залі запікають рибу, баранину, овочі та іншу смакоту. І люблять дивувати гостей подачею страв: як щодо замовлення, поданого в диму із сухого льоду?

Де знаходиться: вул. Червоноармійська, 114.

Ресторанний комплекс «Кабачок на бочок»

Як же можна жити в перевернутому будинку? Що відбувається з меблями та мешканцями будинку, який покосився набік? Ресторація «Кабачок на бочок» пропонує дізнатися це, відвідавши три ресторани «перевернутого» будинку. А в одному з них ви знайдете барну стійку-акваріум і красиві кораблі.

Джерело фото: skyscrapercity.com.

Де знаходиться: вул. Славгородська, 23.

Ресторан «Дежавю»

Наймузичніший ресторан країни. Тут зібрані автографи мало не всього пантеону зірок не лише країн СНД, але і світу. Багато раритетів власники кафе викуповували на міжнародних аукціонах. Концертна гітара гурту «Metallica», ексклюзивний шарф Патриції Каас, золоті диски легендарних «Led Zeppelin» і «Deep Purple» – це гордість колекції бару.

Джерело фото: dejavu-kiev.com.

Все присвячене музиці: можна відпочити в залі «Джона Леннона», залах «Джаз», «Рок». А оскільки рок і мотоцикли нероздільні, то готуйтеся зустріти байки, що висять на стінах. Список «Цікаві ресторани і кафе Києва» обов’язково включає «Дежавю».

Джерело фото: crazy-daizy.kiev.ua.

Де знаходиться: вул. Богдана Хмельницького, 30.

Абсент-бар «Палата № 6»

Справжня психіатрична лікарня, куди відвідувачі приходять заліковувати свої душевні рани. Допомагають у цьому офіціантки-медсестрички: з величезного шприца вводять «пацієнтам» алкогольну ін’єкцію прямо в рот. Все по-справжньому: на вхідних дверях – решітка, стіни оббиті м’якими подушками, урологічний кабінет тут замість туалету, а атмосфера – фірмовий дурдом.

Джерело фото: art-travel.info.

Найекстремальніший коктейль – «Камікадзе». На бажаючих надягають військові каски і підпалюють на них спирт. До цього розважального закладу варто захопити фотоапарат. Дуже незвичайне кафе Києва.

Де знаходиться: вул. Воровського, 31А.

Ресторан Sutra

Напевно, саме така пишність відрізняла палаци індійських правителів і багатих раджі. Здається, що ти перенісся в дивовижну східну казку. Мармурове настінне обрамлення з індійськими героями та богами, розкішні стільці, які важать, як трон, штори тонкої роботи, різні стіни – сторінки з ілюстрованої старовинної книги…

Джерело фото: sutrakiev.com.ua.

Особливої уваги заслуговують мармурові панелі. Кожна з них – картина, вирізана в камені, що оповідає про легенди і міфи Індії. Індійські майстри-різьбярі виготовили їх вручну. Одна зі стін допомагає виконувати бажання. Вона буквально світиться! Стіна складається з безлічі мініатюрних дверцят, за кожною з яких живе індійський бог. Вибране божество підкаже, чи виконається бажання. Достойно для добірки «Незвичайні ресторани Києва».

Джерело фото: sutrakiev.com.ua.

Є й пікантна різьблена стіна, присвячена «Камасутрі». Столик, розташований біля неї, призначається для закоханих пар. Крім розкішного інтер’єру, відвідувачі хвалять кухню і оригінальні індійські спеції.

Де знаходиться: вул. Провіантська, 3.

Ресторан-салон «Канапа»

Мабуть, цей заклад – єдиний у своєму роді не тільки в Україні, але й у світі. Знайти ресторан, який здивує вишуканими стравами молекулярної кухні, звичайно, не проблема. Але щоб українські дореволюційні рецепти з’єднувалися з такими новаціями кулінарії! Де ще спробуєш їстівну свічку з вершкового масла, чорні вареники із судаком, копченим салом і хрусткою кропивою, котлету по-київськи з фазана і солодке яйце з пташиного молока?

Джерело фото: borisov.com.ua.

До речі, до розробки концепції закладу «доклав руку» відомий український музикант Олег Скрипка. Сама будівля ресторану – дерев’яна будівля 19 століття. Всередині знаходиться автентичний ткацький верстат. Так що можна взяти майстер-клас.

Джерело фото: borisov.com.ua.

Де знаходиться: вул. Андріївський узвіз, 19А.

Фіто-кафе «Соляна печера»

Зовсім невелике кафе, яке лікує. Підлога, стіни, стеля і навіть частина меблів – з цілющої солі. Її пішло більше 10 тонн! Лікувальне повітря соляної шахти Солотвина допоможе тим, хто страждає бронхо-легеневими захворюваннями. Для помітного ефекту потрібно 10–15 сеансів, кожний з яких триває близько години. У цей час можна скуштувати трав’яні чаї і кисневі коктейлі.

Джерело фото: relax.com.ua.

Де знаходиться: бульвар Т. Шевченка, 6.

Ресторан «Спотикач»

Якщо вас здолала ностальгія і хочеться зануритися в епоху ретро – вам у «Спотикач». Це така собі затишна квартирка з безліччю маленьких кімнаток, в якій можна відпочити своєю компанією. Вони відокремлені один від одного фіранками, такими схожими на ті, які колись були в кожній радянській сім’ї.

Джерело фото: spotykach.virtual.ua.

Кімнатки наповнені всякою всячиною: комоди, самовари, гітари, стелажі з книгами… При вході гостей зустрічають портрети Брежнєва і Фіделя Кастро, а у вбиральні над дверима висять дитячі санки. Загалом, якщо ви застали епоху «совка», повне занурення в минуле забезпечене: в ресторані стільки добрих старих знайомих штучок! А ще тільки тут можна скуштувати український борщ-ескімо і космо-тюбики з олів’є!!!

Джерело фото: spotykach.virtual.ua.

Де знаходиться: вул. Володимирська, 16.

Ресторан «Улюблений дядько»

Дядько дуже любить подорожувати і постійно відкриває для себе щось новеньке. Тому і його будинок – це відображення тих куточків планети, де він вже побував чи куди збирається поїхати. Так що в його квартирі є і мопеди, і старовинне піаніно, і ціла бібліотека шедеврів світової класики, і колекція годинників, і камін і…

Джерело фото: профіль ресторану в Facebook.

А під час подорожей дядькові найбільше полюбилася колоритна кухня Середнього Сходу. До речі, це один з найпопулярніших ресторанів Києва і володар таблички від інспектора Ольги Фреймут. Столики слід бронювати заздалегідь.

Де знаходиться: вул. Паньківська, 20.

Ресторан «За двома зайцями»

Тільки в одному столичному ресторані, сказавши офіціантові «Може, я вам не ндравлюсь?», ви отримаєте не відповідь, а… смаженого судака. Тому що страви в закладі, повністю присвяченому старому доброму фільму, носять назви крилатих фраз. Наприклад, в «Менью від шефа» можна знайти «Спекотну курочку», «Качку в апальтсинах» і «Мене ж токмо ѐтого і треба було».

Джерело фото: isecunda.com.

Як тільки городовий пропустить вас у заклад, потрапляєте в старий Київ. Дивани і афіші в ретро-стилі, фотографії і статуетки Голохвастова, промовистий бюст Проні… А у Мисливській кімнаті – макет коня в натуральну величину.

Де знаходиться: вул. Андріївський узвіз, 34.

Ресторан «Антверпен»

Вам доводилося вечеряти в музеї? А в оточенні антикваріату і творів мистецтва? Якщо ви не проти долучитися за трапезою до прекрасного, загляньте в «Антверпен». У ресторані відтворена атмосфера старої Європи і епохи Відродження. В закладі з шиком оформлені Французький, Бельгійський, Німецький і Мисливський зали.

Джерело фото: antwerpen.com.ua.

Особлива гордість закладу – колекція антикварних витворів мистецтва. Картини, бронзові скульптури від французьких, фламандських і німецьких майстрів, які в різні часи створювали свої шедеври в бельгійському Антверпені. Кухня тематична: можна покуштувати бельгійські страви.

Де знаходиться: вул. Пушкінська, 38

Фан-бар «Банка»

А салату з банки не хочете? Чи млинців? Чи борщу? Будь-яку страву, яку б ви не замовили в цій ресторації, її принесуть у банці. Це – «фішка» закладу. Молодіжний фан-бар славиться веселими тусовками і, звичайно ж, своїми шотами і лонгами. На вибір безліч різноманітних коктейлів, які потрібно пити з банок.

Джерело фото: banka.ua.

Екстремали можуть закусити хрусткими кониками, відмінними гробаками та амброзією. Для повної гостроти відчуттів можна замовити струс у бармена: поб’є битою по голові. А на пам’ять про фан-бар пропонують придбати безліч сувенірів із зображенням банок. І, звичайно, самі банки – по 5 грн.

Де знаходиться: у цієї мережі 5 локацій у столиці – вул. Олени Теліги, 13, вул. Льва Толстого, 11/61, проспект Перемоги, 28А, вул. Русанівська Набережна, 8/2, проспект Маяковського, 43, вул. М. Гришка, 6А.

Абсурд-паб BarDuck

Це місце тільки для дорослих! Дуже вже багато речей в абсурд-пабі пов’язано з тематикою «18+». Наприклад, за 100 гривень можна залишити бармена без штанів, а за 50 – попросити офіціанта обслуговувати ваш столик з кляпом у роті. Влаштувати фотосесію з наручниками, масками і різною «полуничкою». І отримати знижку на коктейль в обмін на танець на жердині. Загалом, порушення правил пристойності – норма в абсурд-пабі BarDuck. Навіть «Бидло обслуговування» від хамовитого офіціанта, і то є в меню.

Джерело фото: absurd.com.ua.

Сюди цікаво приходити і великими компаніями, грати з друзями в мортал комбат, дартс, і численні настільні ігри. Тут часто влаштовують тематичні вечірки і продають прикольну сувенірку: вас чекають «пацанські трухани» і «заточні шкарпетки». Але якщо ви самотні, то вам підберуть в пабі пару: потрібно просто залишити заявку на їхньому сайті.

Де знаходиться: вул. Тарасівська, 3.

SAMOGON BAR

«Немає гірше закону, ніж заборона самогону» – це девіз ресторану. І самогонний апарат тут на почесному місці, в головному залі. А на барній стійці можна спробувати 20 видів самогону!

«Самогонна» тематика обіграна в інтер’єрі: завзяті цитати і рецепти, світильники у формі графинів, ретро-меблі, грамофон, стільці-піджаки. Сховатися від галасливої юрби можна в затишній бібліотеці, а подихати свіжим повітрям – практично в одеському дворику з білизняними мотузками і матросками. І не дивуйтеся: біля входу в ресторан гостей зустрічає веселий трактор.

Джерело фото: zonakomforta.com.

Де знаходиться: бульвар Л. Українки, 34А.

Ресторан «Княжий град»

Грандіозність часів Київської Русі тут відобразили в копіях давніх настінних фресок та різьблених меблях. Давні боги, скіфські баби, оригінальні скульптури доповнюють інтер’єр, створюючи середньовічну атмосферу. Вона відчувається в кожній деталі: химерних чарках з ніжкою у вигляді голови тварини, столових приладах з гравіюванням, люстрах, свічниках.

Джерело фото: alisa-photo.com.

Весь посуд в ресторані виконаний вручну. А страви, які в ній подають, приготовані за адаптованими слов’янськими рецептами.

Де знаходиться: вул. Велика Житомирська, 2.

Дитяче кафе Baby-Rock

Концепція цього закладу – «Діти грають – батьки відпочивають». Діти можуть на якийсь час залишитися без батьківського контролю і знайти нових друзів, а батьки з чистою совістю зайнятися своїми справами. Тут є спеціальна кухня, де діток чекають кулінарні майстер-класи, домашній зоопарк, вокально-танцювальна зона, місце для рухливих ігор і розваг. Оплата за сервіс погодинна.

Джерело фото: kiev.vj.ua.

Де знаходиться: вул. Воздвиженська, 10Б.

Звичайно, перелічені тут цікаві ресторани і кафе Києва мала дещиця – в столиці набагато більше оригінальних закладів. А в яку місцину любите заходити ви? Діліться у коментарях!

Джерело IGotoWorld.com