20 дивовижних пейзажів, які варто побачити своїми очима

18 Березня 2016 16:33

Часто, коли дивишся на барвисті фотографії з різних куточків планети, важко повірити, що ці ландшафти реально існують. І тому дуже хочеться неодмінно відвідати їх усі і особисто переконатися, що вони насправді настільки прекрасні.

AdMe.ru зібрав для вас найбільш вражаючі місця на планеті. Можливо, вам захочеться переглянути свої плани на відпустку!

Хвиля, Арізона, США

gparho

Хвиля — скеля з піщанику на кордоні штатів Арізона і Юта, США. Відома серед туристів і фотографів своїми барвистими хвилеподібними формами. 250 мільйонів років тому тут були піщані дюни, які рухалися під впливом сезонних вітрів.

Солончак Уюні, Болівія

refresher

Солончак Уюні — висохле солоне озеро на півдні пустельної рівнини Альтіплано, Болівія. Внутрішня його частина вкрита шаром кухонної солі товщиною 2-8 метрів. Під час сезону дощів солончак покривається тонким шаром води і перетворюється на найбільшу в світі дзеркальну поверхню.

Гейзер Флай, Невада, США

© Jeremy C. Munns

Флай — штучний гейзер, розташований на північному заході Невади. Він з’явився завдяки втручанню людей: у 1916 році в цих місцях пробурили свердловину для колодязю, але випадково пробили геотермальну кишеню. У 1964 році кипляча вода почала проникати на поверхню.

Парк Хітачі Сисайд, Японія

pixland

Національний парк Хітачі Сисайд на сході Японії — дивовижний приклад ландшафтного дизайну. Він відомий барвистою зміною пір року: весна, літо, осінь і зима тут мають власні квіткові покрови. До кінця весни у парку квітнуть мільйони американських незабудок.

Червоний пляж, Паньцзинь, Китай

chinatouradvisors

Пляж під містом Паньцзинь знаменитий на весь світ своїм незвичайним червоним кольором. Справа в тому, що берег річки Ляохе усіяний морськими водоростями. З квітня по травень вони звичного зеленого кольору і лише до вересня, відмираючи, поступово стають яскраво-червоними.

Озеро в національному парку Глейшер, США

©Trey Ratcliff

Божественної краси озеро розташоване в Скелястих горах на території американського штату Монтана, на кордоні з Канадою.

Дорога Гігантів, Північна Ірландія

pinterest

Дорога Гігантів — це близько 40000 сполучених між собою базальтових колон, які з’явилися після давнього виверження вулкана. Верхівки колон починаються біля підніжжя скелі і поступово зникають під поверхнею моря. Найвища з колон — близько 12 метрів у висоту.

Веселкові гори, Китай

mirputeshestvii

100 мільйонів років тому на місці гір був величезний басейн, який поступово висох з-за високих температур. Опади, які залишилися на дні басейну, при зіткненні з повітрям забарвилися в цікаві червоні і мідні кольори.

Мальдіви

© Nic Adler

У   Мальдівській Республіці більше тисячі райських островів, розсипаних в бірюзових водах Індійського океану. Кожен з островів можна назвати маленьким дивом, що зберегли первозданну свіжість і чистоту природи.

Бадаб-е-Сурт, Іран

© Ninara

Бадаб-е-Сурт — природне диво, розташоване на півночі Ірану. Це місце складається із ступінчастих терас з особливої породи — травертину. Помаранчевий колір тераси отримали з-за великої кількості оксиду заліза.

Гігантський Будда, Китай

realchinatea

Статуя Будди Майтрейї в Лэшане, Китай — одна з найвищих статуй Будди на Землі. Її висота — 71 метр, висота голови — майже 15 метрів, розмах плечей — майже 30 метрів, довжина пальця руки — 8 метрів, пальця ноги — 1,6, довжина носа — 5,5 метра.

Озеро Натрон, Танзанія

lakescientist

Натрон — солоне і лужну озеро, розташоване на півночі Танзанії. Його глибина не перевищує 3 метрів. Через  мікроорганізми, які живуть в озері, виникає кірка солі, яка іноді забарвлюється в червоний і рожевий кольори.

Каньйон Антилопи, Арізона, США

bravacasa

Каньйон так назвали завдяки рудо-червоним стінам,  що нагадує шкіру антилопи. Він являє собою виникли під дією води і вітру гігантські щілини в піщаних скелях.

Рисові поля, Індонезія

St. Regis Hotels and Resorts

Рисові тераси на Балі в Індонезії, вражають своєю мальовничістю. Здавалося б, прості паростки рису, але як же художньо посаджено. Не дарма рисові поля і тераси на цьому острові привертають до себе  художників і  туристів.

Каппадокія, Туреччина

© Jose Paulo Akan

Каппадокія — антична назва місцевості на території Туреччини, яка вживається і в наші дні. Тут ви знайдете надзвичайно цікавий ландшафт і підземні міста, створені ще до нашої ери.

Дарваза, Туркменістан

bravacasa

Дарваза — газовий кратер в Туркменістані. Місцеві жителі та мандрівники називають його «брамою пекла». Діаметр кратера складає приблизно 60 метрів, глибина — близько 20 метрів. З 1971 року природний газ, що виходить з кратера, постійно горить вдень і вночі.

Гори Одле, Італія

© Angelo Ferraris

Ця місцевість знаходиться в північно-західній частині італійських Доломітових Альп. Прекрасні, захоплюючі дух гірські пейзажі надзвичайної краси. У 2009 році доломітові гори Одле увійшли в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Печера кристалів, Мексика

imgur

Печера унікальна наявністю гігантських кристалів селенита. Найбільший із знайдених кристалів — 11 метрів завдовжки і 4 метри завширшки. В печері дуже жарко, і навіть зі спеціальним спорядженням в ній можна перебувати не більше 20 хвилин.

Соссусфлей, Намібія

© Zubair Ahmed Nayan

Плато Соссусфлей — найбільш відвідувана частина пустелі Намібії. Всі хочуть подивитися на чорні стовбури сухих дерев, які створюють просто чудові види на тлі пісків.

Велике призматичне джерело, США

© Lorcel

По краях джерела живуть різні бактерії. Їх колір змінюється від зеленого до червоного, тому водойма набуває такі яскраві фарби. А в центрі джерела бактерій немає через високу температуру, тому вода там блакитного кольору.

Джерело: dobri-porady.pp.ua