25 реальних місць, які виглядають так, ніби вони з казки

10 Березня 2016 18:37

Якщо ви обожнюєте казки і відчуваєте гостре бажання змінити обстановку, то наш сайт настійно рекомендує вам відправитися за всіма місцями з цього списку.

Казка оживає саме там!

Замок Нойшванштайн, Німеччина

Andreas Zerndl

Sean Pavone і Mironov

Цей романтичний замок був побудований баварським королем Людвігом II в 1868 році. Зараз це один з найбільш відвідуваних замків у Європі. Ходять чутки, що саме він надихнув Петра Чайковського на створення «Лебединого озера», і, крім того, він став прототипом замку Сплячої красуні в паризькому Діснейленді.

Печера світлячків, Нова Зеландія

flickr

Donnie Ray Jones і waitomo

Головна особливість печер — тисячі грибних комариків, які мешкають тільки в Новій Зеландії, що покривають склепіння печери. Коли дивишся на них, складається враження, що перед тобою казкове зоряне небо.

Місто Кольмар, Франція

Fonzie D

Francisco Antunes і Paulo Ribeiro

Одне з найчарівніших місць у Франції, з прекрасно збереженими старими кварталами. Нагадує казкове містечко з «Красуні і Чудовиська», тільки ще краще. Незважаючи на те, що це відносно невелике містечко, тут є 3 театри, зал нової музики Le Grillen, 4 бібліотеки, центр сучасного мистецтва та 5 музеїв, включаючи знаменитий в усьому світі Музей сакрального мистецтва Унтерлинден (Musee d’histoire Unterlinden).

Печери Бату, Малайзія

Shaun Robinson

Venkatesh Murthy і Tatiana Popova

Це діючий храм в Малайзії, куди щорічно приїжджає величезна кількість паломників. Бату — одна з найвідоміших індуїстських святинь за межами Індії. Вони утворилися близько 400 млн років тому. Саме тут знаходиться найвища статуя бога Муругана, другого сина Шиви, якому поклоняються південні таміли.

Тунель гліциній, Японія

dk tazunoki

dk tazunoki

Це справжнє квіткове «небо» розташоване в японському місті Кітакюсю. Різнокольорові гілки гліциній — білих, блакитних, бузкових, фіолетових, лілово-рожево-червоних і синіх відтінків — ростуть прямо над головою.

Монастир Такцанг-лакханг, Бутан

Photopictures

Wouter Tolenaars і Travis Lupick

Він нависає над прірвою на скелі висотою 3120 м, підносячись над долиною Паро на 700 м. Назва монастиря перекладається як «лігво тигра». За легендою, в цю печеру перенісся вчитель Падмасамбхава, сидячи на тигрице, в яку перетворилася його дружина. Дістатися сюди можна по гірських стежках, обладнаних всього трохи більше 100 років тому.

Печера кристалів, Мексика

National Geographic

Alexander Van Driessche

Розташована на глибині 300 м під містом Найка, унікальна своїми величезними прозорими кристалами, що досягають 11 м у висоту. На жаль, вхід в печеру для туристів через високу температуру (48°C) та вологість , а також у зв’язку з крихкістю кристалів,  закритий.

Храмовий комплекс Ангкор-Ват, Камбоджа

Sam Garza

flickr і flickr

Найбільша з коли-небудь створених культових споруд, історія якої налічує майже 9 століть. Це гігантський індуїстський храмовий комплекс, присвячений богу Вішну. Кхмери вважали, що в Ангкор-Вати живуть боги, тому доступ в центральну частину храму довгий час був відкритий лише небагатьом обраним.

Водоспад Анхель, Венесуела

Vadim Petrakov

Vadim Petrakov

Це найвищий у світі водоспад. Його назва в перекладі на російську означає «гора диявола». Водяному потоку Анхеля доводиться пролетіти майже кілометр, щоб досягти землі. Він в 20 разів вище, ніж Ніагарський водоспад. Дістатися до Анхеля нелегко, так як він знаходиться в густому тропічному лісі. І тут немає ніяких доріг, що ведуть до нього.

Місто Петра, Йорданія

Aaron Brown

Wojtek Ogrodowczyk

«Рожеве місто, вполовину такий же старий, як сам час», — говорять про Петра. Це, безумовно, найвідоміша пам’ятка Йорданії. Петра — стародавня столиця Набатейського царства, висічена прямо в скелях понад 2 тисячі років тому.

Кольорові скелі Чжанъе Данксиа, Китай

Melinda

suronin і Rat007

Ці дивовижні гірські масиви в провінції Ганьсу просто мрія будь-якого фотографа. Веселкові кольори вони придбали завдяки червоним піщинкам і конгломератам у  Крейдяний період.

Острів Мон-Сен-Мішель, Франція

Yann Pinczon du Sel

emmrichard і Jesper Krogh

Вражає в буквальному сенсі казковим виглядом. Це невеликий скелястий острів, перетворений на острів-фортецю. На самій вершині скелі, на висоті майже 80 м, підносяться до неба стіни древнього абатства. Воно буквально підноситься над морською безоднею. Віктор Гюго в свій час був так сильно вражений Мон-Сен-Мішель, що прозвав його «пірамідою в океані».

Памуккале, Туреччина

Serghei Starus

Claudio Riccio і ihsan Gercelman

«Бавовняний замок» — це скупчення унікальних гарячих джерел. Тутешні місця більше нагадують снігові долини.

Віадук Гленфіннан, Шотландія

Martin M303

Serg Zastavkin і Jia Li

Це та сама знаменита дорога, по якій проїжджає Хогвартс-експрес. Крім цього, Гленфіннан — дуже мальовниче місце, яке однозначно варто відвідати.

Бухта Халонг, В’єтнам

Bui Viet Hung

Malingering і november-13

Уявіть собі більше 3 тисяч мальовничих островів, що виростають прямо зі смарагдової води Тонкийскої затоки. З в’єтнамської мови слово Halong перекладається як «місце, де дракон занурився в море». Легенда свідчить, що острови бухти були створені Великим Драконом, який жив у горах.

Церква Лас-Лахас, Колумбія

Rafal Cichawa

Ksenia Ragozina та Jess Kraft

Собор Лас-Лахас в Колумбії виділяється не стільки своєю розкішною неоготичною архітектурою, скільки своїм місцем розташування. Він стоїть на мосту, перекинутому через ущелину, на позначці 2600 м над рівнем моря.

Пляж на острові Ваадху, Мальдівські острови

Barcroft Media

ArtTomCat

Є в світі один пляж, який особливо красивий вночі. Планктон, викинутий на пляж острова Ваадху, забарвлює берега тисячами вогнів. Світіння пояснюється біолюмінесценцією — хімічними процесами в організмі тварин.

Місто Сінтра, Португалія

Pedro Szekely

Mauro Rodrigues і Uwe Aranas

Старовинне португальське місто з багатою історією. Тут безліч екзотичних парків, вікових лісів, замків, палаців, монастирів вражає уяву. Сінтра — це красиве місто з казковими декораціями і романтичними пейзажами, які не залишають байдужими.

Замок Пелеш, Румунія

Radu Bercan

Dennis Jarvis і Ammit Jack

Одне з найбільш казкових місць Європи, яке обов’язково варто відвідати. Було побудоване в горах королем Карлом I як літній будиночок. Всередині він виглядає справді по-королівськи.

Національний парк Чжанцзяцзе, Китай

Gil.K

ruslylove і Pavel Potseluev

Пам’ятайте місце під назвою Пандора з її казковими горами з фільму «Аватар» Джеймса Кемерона? Ось воно. За чутками, саме ця фантастична місцевість надихнула режисера на створення казкового світу.

Мавзолей Тадж-Махал, Індія

Ming Tong

Maruisz Kluzniak і Angus MacRae

Нескінченно велична гордість Індії. Оспіваний поетами символ любові шаха Джахана до дружини Мумтаз Махал, яка померла при пологах 14-го дитини.

Темна алея, Ірландія

Daz Brown

Jacek Kadaj і Adrian Pluskota

Алея з букових дерев була посаджена сім’єю Стюарт в XVIII столітті. Про неї вже ходить багато моторошних і водночас привабливих легенд. Найвідоміша — про  Сіру Леді, яка безшумно ковзає вздовж цієї дороги і розчиняється біля останнього дерева. Сіра Леді — це привид дівчини, яка померла кілька століть тому при загадкових обставинах в будинку, розташованому біля дороги.

Версаль, Франція

euclem

shogunangel

Палацово-парковий ансамбль, колишня резиденція французьких королів, побудувати яку задумав король Людовик XIV — і все через заздрість, яку він відчув, побачивши замок свого міністра фінансів у Во-ле-Віконт. Король прийняв тверде рішення про те, що його палац повинен, безумовно, перевершувати по розкоші палац міністра. І це у нього вийшло.

Тюльпанові поля в долині Скагит, США

RuthChoi

karamysh і Jaime Pharr

Яскраві кольори мільйонів тюльпанів роблять цю долину унікальною. Щорічно тисячі туристів з’їжджаються сюди в квітні, щоб насолодитися фестивалем квітів. Ось де починаєш відчувати справжню весну і казку.

Алея баобабів, Мадагаскар

Todd Gustafson

Jan Peeters і flickr

Тут ростуть баобаби прямо на грунтовій дорозі. Цим баобабам понад 800 років. Це все, що залишилося від густих тропічних лісів, якими був всіяний  Мадагаскар.

За матеріалами: buzzfeed