На Оболоні хочуть забудувати ліс

4 Березня 2016 12:11

У лісі селища Водогін Оболонського району невідомі почали встановлювати будівельний  паркан і тимчасові споруди та намагалися вирубувати багаторічні сосни.

Про це повідомила “Українську правду”  депутат  Київради Ольга Веремеєнко.

Вона відзначила, що цей конфлікт має багаторічну історію – у 2013 році забудовники вже намагались розпочати незаконну вирубку лісу і будівництво, проте тоді громада відстояла ліс.

 У ліс завезли паркан,

“Сьогодні забудовники, пам’ятаючи тодішній опір громади, приїхали не тільки з пилами, але й прихопили в якості “охорони” молодиків спортивної зовнішності, яких привезли не багато не мало чотирма автобусами”, – розповіла Веремеєнко.

По
побутовку, бетонозмішувач та будматеріали

Вона додала, що за часів мера Черновецького рішеннями Київради у 2009 році земельні ділянки селища Водогін були роздані підставним особам. Упродовж останніх років зазначені ділянки неодноразово перепродавалися.

 Невідомі люди стали встановлювати паркан

“Щоправда їхні власники досі не мають ніяких дозволів на початок будівництва. Сказати, що мешканці селища Водогін і активісти-екологи проти зазначеного будівництва – нічого не сказати. Громада готова діяти радикально і не дасть знищити ліс будь-яким способом”, – сказала депутат.

Депутат каже, що для охорони привезли два автобуси “міцних хлопців”

Вона наголосила, що ситуацію потрібно вирішувати на міському рівні – зокрема, повернути незаконно роздані ділянки у власність міста і надати їм статусу парку, бо “через цей конфлікт може пролитися кров”.

Веремеєнко звернулася мера Києва Віталія Кличка з вимогою створити тимчасову комісію та виїхати на місце подій для обстеження захоплених ділянок території лісу.

Громада категорично проти будівництва на роздерибаненій землі
 Скриншот з Гугл карт

Фото надані депутатом

Українська правда. Київ