5 думок, які руйнують ваше житття

11 Березня 2016 09:13

Ви ніяк не зрозумієте, чому все в житті йде шкереберть, і ви не можете знайти довгоочікуваної гармонії? Можливо, причина в тому, що у вашій голові оселилися шкідники …
Внутрішня напруга

Шкідливі думки ускладнюють нам життя: не дають домогтися успіху, псують відносини з близькими, та й ставлення до себе – теж. Чи можна їх позбутися? Звичайно можна. Але для початку їх варто виявити.

Я все знаю про цей світ!
Ви вважаєте себе вже такою досвідченою, що вас нічим не здивуєш? Ця думка гальмує вашу розумову діяльність і змушує діяти шаблонно – так, як ви звикли. Ви не шукаєте нових шляхів вирішення питання, діючи по-старому, часто неправильно. На жаль, найчастіше це призводить до помилок і непорозумінь.

Чому у всіх все добре, а у мене погано ?!
Звичка порівнювати себе з оточуючими призводить до того, що весь фокус уваги ви зміщуєте на чуже життя. Ви пильно спостерігаєте за тим, як поводиться або як поводиться ваша подруга або колега. У той час як варто було б більшу частину часу приділяти собі і своєму житті. Заздрість відбирає всю вашу енергію, ви відчуваєте себе знесиленою і нещасною.

Все так заплутано!
Ви схильні в будь-якому, навіть невинному, явищі бачити загрозу і майбутню проблему. Така підозрілість змушує вас концентруватися на негативі і очікувати тільки поганого. А ось лайф-коучери радять думати про позитив. Вони кажуть, що думки про хороше притягують хороші події в життя. І навпаки.

Є хороше і погане. Середнього не дано!
Звичка бачити світ в чорно-білому світі і оцінювати людей і події однозначно здорово ускладнює життя. Адже в природі не буває однозначно хороших чи зовсім поганих людей. Наприклад, закінчений кар’єрист у вільний від роботи час може підгодовувати бездомних кішок. Та й у подіях, навіть самих негативних, можна побачити щось корисне. Категоричність оцінок звужує поле для вашої діяльності і збіднює ваш вибір.

Що про мене подумають?
Звичка озиратися на думку оточуючих позбавляє вас самостійності. Ви ніби маленька дівчинка чекаєте, коли вас похвалять, і жахливо боїтеся, що вас почнуть лаяти або обговорювати. Виходить, що ви живете не так, як хочете ви, а відповідно до очікувань оточуючих … У вас не буває відчуття, що ви проживаєте чуже життя?

Джерело: zdorovia.com.ua