7 продуктів, від яких ми непомітно гладшаємо

18 Березня 2016 09:03

Сьогодні ми звернемо нашу увагу на менш помітних калорійних магнатів, які часто ховаються під яскравою маскою «корисності». Отже, топ-7 продуктів, завдяки яким ви ризикуєте сильно погладшати.
Тихі вороги

1. У шоколадному батончику ховається 5-6 ложок цукру

Швидкий, смачний і широко розрекламований перекус приносить непоправну шкоду нашому організму. В середньому баточніке Snickers, Mars і Nuts міститься близько 28 г цукру. 287 калорій. Додайте до цього ще горіхи, якими виробники люблять постачати свої ласощі, і отримаєте близько 350-400 калорій. Вистачить на здоровий і повноцінний обід. А якщо наш організм запитати після такого перекусу: “Краще?”, навряд чи він відповість так само, як актори з реклами. Адже йому ще 3 години це все переварювати.

2. Йогурт – загусла хімічна суміш

В Україні щорічно з’їдається близько 40 кг йогурту. Сприяє такій популярності цього продукту реклама, яка лицемірно заявляє, що йогурт – це правильний і корисний перекус. Домашній йогурт без барвників і консервантів – можливо. Але магазинні сирні маси являють собою есенцію з крохмалю, ароматизаторів і хімічно оброблених шматочків манго, ананаса або маракуї. Додайте до цього ще 5-6 ложок цукру з гіркою, і ви отримаєте енергетичну бомбу уповільненої дії, яка помилково вважається корисною.

3. Мюслі і пластівці – швидкі вуглеводи, які викупалися в солодкому сиропі

Зерно для мюслів проходить посилену термічну обробку: його відокремлюють від оболонки і обдають парою. В результаті мюслі позбавляються більшості корисних вітамінів і мінералів і відправляються в розряд швидких вуглеводів. Потім кожну “хлопавку” занурюють в цукрову есенцію, в якій міститься діоксид сірки – консервант, здатний викликати алергію і проблеми зі шлунком. Додамо в суміш шоколад і сухофрукти. У підсумку виходить, що в середньої тарілці пластівців міститься від 30 до 37 г цукру – майже денна норма.

4. Nutella – вибухова комбінація жирів і цукру

Всього пара ложок солодкої шоколадної пасти забезпечить вас зайвими 200 калоріями і забезпечить 20 грамами цукру. Також не найкориснішими вважаються лецитин, пальмова олія і сухе молоко, які міцно влаштувалися в складі улюблених багатьма ласощів. Але ви можете приготувати власну корисну пасту.

5. Сосиски і ковбаси містять всього 10-30% м’яса

А які компоненти займають місце, що залишилося в цих “м’ясних” делікатесах? Білково-жирові стабілізатори, казеїнат натрію, соя, борошно, крупи і крохмаль – вибір для виробника величезний. Всі ці складові благополучно відкладуться в майбутньому на наших стегнах. Також медики говорять про великий вміст цукру в лікарській ковбасі: близько 20 чайних ложок на кілограм продукту. А зайву наявність фарбника в ковбасному виробі можна перевірити в такий спосіб: зваріть сосиску в солоній воді. Якщо розчин стане рожевим, то краще такий продукт не вживати.

6. Алкоголь може містити до 350 калорій в 100 грамах
Лідером рейтингу є всілякі солодкі настоянки і лікери, в них міститься величезна кількість цукру і більше 300 ккал. Потім йдуть кріплене вино, горілка, джин, ром і віскі. У них калорійність приблизно 200-250 ккал на 100 г. Останнє місце в списку калорійності алкоголю займає пиво – 30-50 ккал на 100 г. Але даний напій п’ють в дуже великих кількостях – в пляшці міститься під 300 ккал. Також варто пам’ятати про те, що алкоголь вживається в сукупності з різноманітними делікатесами і закусками – від омарів до сухариків з хріном. А в нетверезому стані переїсти набагато легше.

7. Пакетовані соки призводять до надлишку цукру в організмі
У маленькому стаканчику 200 мл міститься 8-9 кубиків цукру! Стільки ж, скільки і в кока-колі. Але сік досі вважається корисним продуктом, який особливо люблять пити діти. Найбільше вміст цукру у виноградному соку: близько 58 г на 350 мл! Також в пакетованих соках містяться штучні кислоти, які руйнують ніжні стінки шлунка і викликають гастрит. Тому слід віддавати перевагу свіжовіджатому соку або смузі, в яких містяться тільки природний цукор і немає додаткових консервантів.

Джерело: zdorovia.com.ua