9 речей, які потрібно змінити, щоб покращити здоров’я

9 Березня 2016 09:12

Коли ми уявляємо собі нове, здорове життя з чистого аркуша, то бачимо найчастіше тренажерний зал, красиву спортивну форму і повну відмову від шкідливих звичок. Все це, звичайно ж, має місце – однак, не потрібно забувати і про повсякденні дрібниці, здатні звести нанівець будь-яке благе починання. Ось інформативний список з 9 речей, які треба змінити – якщо вам, звичайно, хочеться залишатися здоровою людиною.Покращення здоров'я

Багато людей купують набір пластикових контейнерів і користуються ними просто роками. Тим часом, подібне, дбайливе ставлення до посуду, м’яко кажучи, шкодить їх здоров’ю. Справа в тому, що полікарбонат містить BPA – він, з часом, починає виділятися зі стінок контейнера в їжу. Уявіть, що відбувається з вашою їжею, коли ви розігріваєте її в мікрохвильовці? Лікарі радять міняти контейнери мінімум раз в пару місяців.

1) Антибактеріальне мило

Антибактеріальне мило не ефективніше у вбивстві бактерій, ніж звичайне. А ось триклозан, активний інгредієнт антибактеріальних миючих засобів, може вам навіть нашкодити. Вчені вже довели: регулярне використання антибактеріального мила призводить до того, що організм підвищує стійкість до антибіотиків.

2) Освіжувачі повітря

Велика частина освіжувачів повітря містить фталати – речовини, що використовуються для того, щоб запах довше залишався в повітрі. Шкода фталатів доведена давним-давно: крім усього іншого, вони дуже негативно впливають на репродуктивну функцію.

3) Старі кросівки

Іноді буває дуже складно викинути улюблену пару взуття. Долати власну прихильність до речей не тільки можна, а й треба: старе взуття втрачає свої амортизаційні властивості, в результаті чого страждають ваші суглоби.

4) Зубна щітка

Те ж саме відноситься і до зубних щіток. Лікарі Американської стоматологічної асоціації рекомендують міняти щітку раз в два місяці – інакше, ви будете раз за разом пошкоджувати ясна і псувати емаль зношеною щетиною.

5) Спеції з душком

Не потрібно думати, що у спецій немає терміну придатності. Решта ще від вашої прабабусі сушені трави, можливо, і не вб’ють вас – а ось серйозної шкоди стравоходу нанести можуть. Крім того, замість додаткового смаку, ви отримуєте блюдо переповнене зайвими калоріями.

6) Посудна губка

В ідеалі, губку для миття посуду варто міняти раз на два дні. Інакше тут будуть накопичуватися такі кількості шкідливих мікробів і бактерій, що наступне миття посуду зробить його лише бруднішим. Сальмонела, наприклад, прекрасно себе почуває на пористій поверхні старої губки.

7) Пластикова дошка для різання

Пластик – не найкращий матеріал для обробної дошки. Згодом тут утворюються мікропори, куди забиваються бактерії. Вся нова їжа ними, відповідно, заражається. Перейдіть на якісні дерев’яні дошки: деревина містить смоли, які є природним антибактеріальним засобом.

8) Цифровий детокс

Мабуть, найскладніший елемент нашого списку. Мало хто з нас здатні пересилити себе і відволіктися від смартфона / планшета / ноутбука хоча б на пару годин. Психологи ж стверджують, що людині потрібен мінімум один день в тиждень, проведений в стані інформаційної блокади. Звідки, ви думаєте, з’являється це відчуття постійної втоми?

9) Сидячий спосіб життя

Останні дослідження показали: в середньому людина проводить 7.7 годин в день сидячи. А потім лягає спати – ну куди це годиться! За деякими оцінками, деяка (особливо лінива?) Частина людей здатна провести сидячи до 15 годин. Такий спосіб життя максимально уповільнює метаболізм. Звідси всі витікаючі проблеми: від ожиріння до інфаркту.

Джерело: fresher.ru