Афіша Києва на 26-27 березня: виставка еротичних фото, найбільша барахолка і британський джаз

25 Березня 2016 17:10

Не знаєте, куди піти на цих вихідних? НВ пропонує добірку цікавих культурних подій Києва на 26-27 березня.

Виставка Тіні забутих предків

Де і коли: триватиме до 10 квітня у Мистецькому арсеналі

Цей масштабний музейний проект присвячений культовому фільму Сергія Параджанова та особливостям українського кінематографа в цілому. Проект організований для того, щоб відтворити світ кінострічки, проаналізувати етапи її появи і поглянути на фільм під іншим кутом.

Виставка розмістилася у восьми експозиційних залах, де вперше будуть показані розкадровки Параджанова, які пів століття зберігалися в особистому архіві другого режисера Тіней … – Володимира Луговського. Також у рамках проекту будуть показані невідомі роботи художника кінокартини Георгія Якутовича, фотографії Тіберія Сільваші, який документував процес зйомок, і багато іншого.


© Мистецький арсенал

© Мистецький арсенал

 


Виставка Ідентичність. За завісою неозначеності

Де і коли: триватиме до 22 травня в Національному художньому музеї України

Спільний творчий проект України і Північно-Балтійських країн, який обіцяє стати однією з найбільш видовищних демонстрацій мистецтва у північно-східній частині Європи за останнє десятиліття. Виставка організована Латвійським центром сучасного мистецтва (Рига) спільно з Національним художнім музеєм України, а ідея його створення належить Посольствам Північно-Балтійських країн в Україні.

Ідея організувати спільну виставку сучасного мистецтва за підтримки восьми посольств виникла в 2013 році як прояв солідарності з Україною у складній політичній ситуації. Крім картин, відвідувачі виставки зможуть взяти участь у дискусіях, воркшопах та оцінити різні перформанси.


© Ідентичність. За завісою неозначеності / Identity. Behind the Curtain of Uncertainty/Facebook

© Ідентичність. За завісою неозначеності / Identity. Behind the Curtain of Uncertainty/Facebook

 


Виставка фотографій Сільвії Блум

Де і коли: триватиме до 14 квітня в галереї Brucie Collections

Відвідавши виставку фоторобіт Сільвії Блум, можна оцінити мистецтво в стилі ню. Образи оголеної жіночої натури заворожують як простих глядачів, так і художніх критиків та експертів. Пропрацювавши моделлю більше 10 років, фотограф розуміє, як показати всю красу жінки в об’єктиві камери.


© Sylvie Blum

© Sylvie Blum

 


Виставка живопису Мнима очевидність

Де і коли: триватиме до 5 квітня в галереї Карась

17 березня в Карась Галереї відбулося відкриття виставки київського художника та мистецтвознавця Олександра Найдена. Своїм творчим завданням художник вважає пізнання «темного» та екстраполяцію на нього «світлого». Атрибутами картин Найдена стали звичайні хрущовки-п’ятиповерхівки, жуки-солдатики, паперові кораблики й багато іншого.


© Karas Gallery

© Karas Gallery

 


Арт-проект Таємниці Венеції

Де і коли: триватиме до 11 квітня у галереї Parfum buro

Арт-проект пронизаний атмосферою загадково та величної Венеції. Своїми враженнями про красиве італійське місто поділяться три художника: Ярослав Присяжнюк представить чудові колажі, Олександр Бланк покаже цікаві фотороботи, а Марія Куликовська здивує скульптурами жіночих ніжок, виконаними з мила.


© Shcherbenko Art Centre

© Shcherbenko Art Centre

 


Благодійний Кураж Базар

Де і коли: 26-27 березня на території Арт-заводу Платформа

На найбільшій київській барахолці збереться багато зірок, молодих українських брендів і продавців добірного мотлоху. Свої старі речі будуть пропонувати письменник Антон Фрідлянд, видавець Дана Павличко, Оля і Дмитро Шурови, ресторатор і ведуча Даша Малахова, дизайнер Ольга Навроцька та багато інших. Музичний настрій підтримуватимуть талановиті діджеї, а поласувати смаколиками можна буде на фуд-кортах Вуличної Їжі.


© Благотворительный Кураж Базар/Facebook

© Благодійний Кураж Базар/Facebook

 


Концерт The Pasadena Roof Orchestra

Де і коли: 27 березня о 19:00 в Жовтневому палаці

Цей британський біг-бенд був заснований у 1969 році, виконує музику в стилях джаз, регтайм і свінг. Свої композиції колектив поєднує з танцювальною музикою 20-40-х років минулого століття. Оцінити звучання оркестру тепер можуть і українці.


© concert.ua

© concert.ua

 


Концерт гурту Антитіла

Де і коли: 26 березня о 20:00 в Sentrum Music Palace

26 березня в Києві пройде концерт українського поп-рок колективу Антитіла, організований в рамках масштабного туру в підтримку альбому Все красиво. Гості концерту зможуть насолодитися як новими, так і давно улюбленими піснями.


© sentrum.com.ua

© sentrum.com.ua

 


Кіноклуб BLOW-UP

Де і коли: 20 березня о 16:00 в Кінопанорамі

Кінотеатр Кінопанорама спільно з міжнародною організацією CinemaHall представляють проект Блоу-ап. Організатори називають кіноклуб творчою лабораторією і психологічним тренінгом.

Щонеділі, починаючи з 31 січня, в Кінопанорамі демонструються потужні кіношедеври. Перегляд фільмів проходить разом з ведучим – психологом-емпатом Андрієм Жельветро. 27 березня в кіноклубі покажуть детективний трилер Альфреда Хічкока Вікно у двір.


Кадр из фильма Окно во двор © IMDb

Кадр з фільму Вікно у двір © IMDb