Без сильного громадянського суспільства нічого не змінюватиметься- експерт

10 Березня 2016 16:19

ulica_lyudi_ploschad_doroga_2560x1600Стандарти добробуту- однакові для всіх людей, незалежно від того, де і в якому місці вони живуть. Якщо місто створює умови для городян, а це якість суспільних послуг, охорона здоров’я, освіта, стан середовища, житлово-комунальні умови, то таке місто буде комфортним.

Про це зазначив експерт з місцевого самоврядування, представник Фонду М.Томенка “Рідна країна” у Києві Олександр Федоренко, відповідаючи на питання щодо визначення поняття “комфортне місто” під час ефіру на радіо “Голос Києва”.

На думку експерта, варто приділити значну увагу діяльності міської влади у сфері містобудування, громадського транспорту, екологічної безпеки. Зокрема, Олександр Федоренко зазначив, що в багатьох питаннях міська влада чинить так само неуважно й недбало, забуваючи про киян, про загальний добробут і комфорт, як і попередня влада.

“Якщо влада декларує прозорість у процесі зонування центральної частини Києва, то це має бути надзвичайно публічний і прозорий процес. Не створювати новий документ на основі недіючого Генплану 2025, а реально залучати фахівців і незалежних експертів для якісного, професійного доробку. Не створювати механізм для узаконення землевідводів та захоплених чиновниками ділянок, а виробити систему унормування правил для всіх, умов для інвесторів, запоруки для розвитку міста”,- зауважив Олександр Федоренко.

Коментуючи питання розвитку місцевого самоврядування та відновлення райрад, експерт зазначив на важливості й необхідності наближення влади до людей.

” Ми всі пам’ятаємо, для чого у 2010р. райради були ліквідовані. Але зараз можемо констатувати факт: нова, демократична київська влада не збирається відновлювати знищену Черновецьким систему народовладдя. Попри численні деклараціі мера і його команди, питання райрад ними блокується.- зауважив експерт.- Я переконаний, що зміни в житті суспільства можливі тільки за умов нашої активності. Всі новації, як і всі деструктивні процеси в Києві, залежать від сили громадянського суспільства. Без сильного громадянського суспільства нічого не змінюватиметься”.