Більше 40% українців підтримують дострокові президентські та парламентські вибори

16 Березня 2016 12:30
vybory.mediasapiens.ua

vybory.mediasapiens.ua

Частка українців, які підтримують дострокові вибори є більшою, ніж тих, хто не підтримує. Проте українці більше виступають за врегулювання кризи без виборів. Про це під час прес-конференції повідомив експерт Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Антон Грушецький, передає кореспондент УНН.

Експерти цікавилися в українців оптимальними шляхами виходу з кризи.

За словами А.Грушецького, українці найбільшу перевагу (50%) надають створенню нового уряду з новим Прем’єр-міністром в контексті виходу з кризи.

“У даному контексті дострокові вибори Президента і парламенту підтримують всього 13-14% населення. Тобто, якщо людям давати певний вибір, то вони більше схиляються до того, що уряд треба міняти, але вибори все-таки відступають на задній план з усіх шляхів вирішення проблеми”, – сказав він.

Експерт додав, що на пряме запитання “Чи підтримали б вони проведення дострокових президентських і парламентських виборів”, українці відповідають так: 43% населення підтримують проведення дострокових парламентських виборів, 34% виступають проти. Дострокові президентські вибори підтримують 41%, проти відступає 38%.

Дослідження було проведено з 23 лютого по 8 березня 2016 року. Було опитано більше 2 тисяч респонденів з усієї України, окрім окупованих територій Донецької, Луганської області та АР Крим. Похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Джерело: УНН