Чому не можна фотографувати людей уві сні?

1 Березня 2016 10:02
4
Всі забобони з’являються через нав’язливі думки і ця не виключення. Існує думка,що під час фотографування відбувається знімок не тільки образу, але й душі людини.
Особливо часто говорять про те, що не можна фотографувати сплячих. Це пов’язано з тим, що на цих зображеннях люди дуже уразливі. Тому якщо така картка потрапить в руки недоброзичливих людей, то людина може постраждати.
4-
Фотографія є потужним джерелом енергії людини. І якщо направити її в неправильне русло, то почнуть відбуватися різні неприємності, можливо, навіть, смерть. Ця прикмета не має жодних доказів, але люди намагаються уникати таких фотографій через такі забобони.У Європі була традиція фотографувати мертвих на пам’ять. Цю традицію перейняли й росіяни. Особливо часто фотографували померлих дітей, так як їх батьки переживали справжнє горе і хотіли зберегти пам’ять про дитину на все життя. Існувало повір’я, що під час сну душа людини покидає тіло. Тому фотографувати сплячих людей не можна.
Маги і чаклуни можуть накласти прокляття на фотографію. Фотографувати сплячих не рекомендується. Але не через страх нашкодити людині, а через етичні міркування. Під час сну людина беззахисна, вона відпочиває і не контролює свій вираз обличчя і пози. Тому не варто зловживати довірою друга або коханої і фотографувати його сплячим. До того ж завжди є шанс розбудити людину спалахом від фотоапарата, а це може сильно налякати.