Депутати погодили розірвання договору оренди ділянки площею 8,15 га в районі затоки Берковщина

24 Березня 2016 11:02

image002_648

Екологічна комісія погодила розірвання договору оренди ділянки площею 8,15 га в районі затоки Берковщина

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати погодили розірвання договору оренди земельної ділянки на Дніпровській набережній в районі затоки Берковщина Дарницького району Києва, укладеного між Київрадою та міжнародною громадською організацією «Міжнародний творчий центр Яна Табачника», повідомляє сайт Київради

Відповідна земельна ділянка площею 8,15 га в районі затоки Берковщина рішенням Київради у 2003 році була передана в довгострокову оренду терміном на 25 років міжнародній громадській організації «Міжнародний творчий центр Яна Табачника» для будівництва, експлуатації та обслуговування елітарного клубу «Честь маю».

Дане рішення не враховувало висновок Державного управління екології та природних ресурсів та не відповідало нормам Водного та Земельного кодексу України. Відповідно до цього, Київрада у 2005 році відмінила попереднє рішення та зобов’язала Головне управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації припинити договір оренди відповідної земельної ділянки на Дніпровській набережній в районі затоки Берковщина.

Однак в 2008 році, згідно з наступним рішенням, землю знову віддали в оренду «Міжнародному творчому центру Яна Табачника». Відповідне рішення перешкоджає реалізації планів територіальної громади Дарницького району по створенню на цій ділянці парку – йдеться в пояснювальній записці.

Заслухавши всю інформацію, депутати постійної комісії Київради з питань екологічної політики погодили розірвання договору оренди відповідної земельної ділянки та доручили КО «Київзеленбуд» розробити проект парку на цій території.

Відповідний проект рішення також розгляне постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, після чого документ буде направлено на пленарне засідання Київради.