Дієтологи визначили оптимальний час вживання солодощів без шкоди для фігури

20 Березня 2016 11:45

desserts-12

Група американських дієтологів розповіла, коли вживання солодощів не відобразиться на фігурі.

За словами експерта Крісті Рав, кращим часом для задоволення тяги до солодкого – обід, оскільки буде час на те, щоб витратити калорії. Вона рекомендує вживати десерти мінімум через півгодини після прийому їжі, щоб уникнути переїдання і дискомфорту. Більш того, дієтолог не радить їсти солодощі на порожній шлунок, бо це спровокує швидке зростання рівня цукру в крові, пише Shape.

Дієтолог Дон Джексон Блатнер також пропонує вживати солодке після збалансованого прийому їжі, тому що отримані мікроелементи допоможуть стабілізувати рівень цукру в крові. Окрім того, десерт, з’їдений після основного прийому їжі, допоможе уникнути подальших безглуздих перекусів. За словами дієтолога, чимале значення має що саме ви їсте. Вона рекомендує вгамовувати тягу до солодкого за допомогою чорного шоколаду і чаю, оскільки такий десерт буде найбільш корисним.

Експерт по правильному харчуванню Олександра Міллер рекомендує перед і після вживання солодощів випити води, щоб відчувати себе ситим і не спокуситися на ще один шматочок. Крім того, після з’їденого потрібно рухатися, наприклад, можна відправитися на прогулянку.

Джерело: НВ STYLE