Кожна четверта українка страждає від депресії – результати опитування

12 Березня 2016 09:17

92

Понад половину українок вживають алкоголь через нервовий стан. Крім того, багато жінок скаржаться на безсоння. Такими виявилися результати нещодавно проведеного опитування серед жінок на тему здорового способу життя.

Згідно з результатами всеукраїнського опитування, близько 46% українок відзначають у себе порушення сну, а 44% страждають від хронічної втоми, повідомляє “Укрінформ”.

Про це заявив голова правління Асоціації “Українські центри нових технологій здоров’я” Владислав Сила на прес-конференції в Києві.

“Ми робили опитування по суб’єктивному відчуттю жінок щодо їх стану здоров’я. Так, порушення сну відзначили близько 46% жінок, хронічну втому – 44% жінок, а часті головні болі – 34%”, – повідомив Сила.

За його словами, 25% жінок відзначили у себе стан депресії. Що стосовно шкідливих звичок, то близько 54% українських жінок зізналися у вживанні алкоголю, а 21% жінок – курять.

“Близько 54% жінок постійно або дуже часто вживають алкогольні напої. Майже 21% жінок постійно або періодично практикують куріння. В наших опитуваннях результати розподілилися так, що 12% жінок курять регулярно, а близько 9% роблять це час від часу”, – відзначає голова правління Асоціації.

Також Владислав Сила уточнив, що найбільший відсоток жінок, у яких є перераховані шкідливі звички, припадає на категорію жінок у віці від 30 до 39 років.