Куди піти в Києві 5-8 березня: Паризький променад, ярмарок солодощів, Масляна, джаз та кіно

4 Березня 2016 11:12

Не знаєте, як провести святковий весняний вікенд? НВ пропонує добірку цікавих культурних подій Києва на 5-8 березня.

Виставка абстрактного живопису Три крапки

Де і коли: триватиме до 9 березня в Центральному будинку художника

Талановитий український художник Андрій Ревенко презентує свою дебютну виставку. У картинах автора можна помітити захоплення абстрактними формами, емоційним поєднанням яскравих фарб і індивідуальне ставлення до сучасного світу.


© Три крапки

© Три крапки

Виставка фотографій стріт-арт художника Жюльєна Маллана

Де і коли: 5-6 березня в Українському домі

Відомий французький стріт-арт художник, автор мурала на Андріївському узвозі, Жюльєн Маллан представить свої знімки, зроблені в різних куточках світу: Китаї, Ізраїлі, Палестині, Мексиці, Індонезії та інших країнах. Маллан покаже не мальовничу місцевість, а малопривабливі квартали та околиці, де про високе мистецтво люди чули не багато.


© seth.fr

© seth.fr

Виставка картин Семена Щербини

Де і коли: триватиме до 27 березня в Арт-центрі Я. Гретера

Роботи талановитого українського художника Семена Щербини вже підкорили творчу еліту України та Європи. Автор пише полотна в жанрі абстрактного живопису і представляє відвідувачам виставки картини українського села XVIII століття, але в стилі наших днів.


© Семен Щербина

© Семен Щербина

Арт-проект Таємниці Венеції

Де і коли: триватиме до 11 квітня у галереї Parfum buro

Арт-проект пронизаний атмосферою загадкової і величної Венеції. Своїми враженнями про красиве італійське місто поділяться три художника: Ярослав Присяжнюк представить чудові колажі, Олександр Бланк покаже цікаві фотороботи, а Марія Куликовська здивує скульптурами жіночих ніжок, виконаними з мила.


© Shcherbenko Art Centre

© Shcherbenko Art Centre

Ярмарок солодощів

Де і коли: 5 березня в ТРЦ Космополіт

У суботу в ТРЦ Космополіт пройде весняний ярмарок солодощів. Гостей заходу чекає дегустація ласощів, захопливі майстер-класи, дитяча анімація, весела музика та розіграш цінних призів.


© www.trc-cosmopolite.com

© www.trc-cosmopolite.com

Свято жіночих мрій

Де і коли: 5 березня о 14:00 у ТРЦ Ocean Plaza

На честь 8 березня в суботу Ocean Plaza буде здійснювати мрії прекрасної половини людства. Біля входу у ТРЦ дівчат буде зустрічати принц на білому коні, актори-аніматори в костюмах моряків і льотчиків будуть дарувати жінкам щирі вітання, компліменти та навіть передбачення, художники подарують дівчатам милий дружній шарж, у тематичних фотозонах можна буде зробити веселі знімки.

Також гостей ТРЦ чекає маса конкурсів з приємними подарунками, виступ зірок Х-Фактора та інших популярних артистів. Кульмінацією вечора стане колективне загадування бажань під відео зірки, що падає.


© oceanplaza.com.ua

© oceanplaza.com.ua

Паризький променад

Де і коли: 5-6 березня в Українському домі

Український дім виконає жіночі мрії і подарує можливість здійснити святковий шопінг, познайомитися зі смаками вишуканої французької кухні, насолодитися романтичними мотивами оркестру Lords of the Sound. Також у програмі променаду уроки французької мови, бутіки модного одягу, картинний вернісаж, весняні подарунки, зона розваг, фотозони, тест-драйв французьких авто та багато іншого.


© www.icc-kiev.gov.ua

© www.icc-kiev.gov.ua

8 березня в Мануфактурі

Де і коли: з 5 по 8 березня в аутлет-містечку Мануфактура

У Мануфактурі відбудеться свято весни та жіночої краси. Відвідувачі зможуть насолодитися концертом за участі таких українських колективів, як EreS Jazz та Trio Avenue. Дівчата зможуть зробити безкоштовний макіяж, манікюр, флеш-тату, завивку, укладку та відновлення волосся. Також у програмі свята шоу мімів, майстер-класи, аквагрим для дітей, розіграш призів та фуд-корт з різними смаколиками.


© manufactura.ua

© manufactura.ua

Масничні гуляння в парку Шевченка

Де і коли: з 4 по 13 березня в парку ім. Тараса Шевченка

Гостей чудового ярмарку чекають смачні пригощання, море млинців і вареників, цікаві конкурси та розваги, виступи фольклорних ансамблів та танцювальних колективів, розповіді про історію і старовинні звичаї Масляної, товари народних майстрів з кераміки, соломи й дерева, майстер-класи з традиційних ремесел та багато іншого.


© Масленица в парке Шевченко

© Масляна в парку Шевченка

Масляна в ТЦ Даринок

Де і коли: з 7 по 13 березня у ТЦ Даринок

Даринок підготував безліч масляних розваг. Відвідувачів чекають народні гуляння, танці, пісні, циркові номери з тваринами, шоу з обручами, жонглювання ложками, тарілками й тацями. Також будуть проходити кулінарні майстер-класи з приготування ідеальних млинців. Для дітей будуть доступні майстер-класи з хенд-мейду, веселі ігри та ляльковий спектакль. Усі гості зможуть взяти участь у розіграші приємних призів.


© ТЦ Дарынок

© ТЦ Даринок

Концерт Бруно Бавота

Де і коли: 6 березня о 19:00 в Будинку кіно

6 березня відбудеться концерт італійського композитора і піаніста-неокласика Бруно Бавота. Його називають композитором «непробачно доступної музики», оскільки його мелодії та поетична простота зрозумілі кожному. Компанію композитору складуть скрипаль Тарас Яропуда та віолончеліст Юрій Погорецький.


© svitloconcert.com

© svitloconcert.com

Концерт Найріднішим, найгарнішим, коханим!

Де і коли: 6 березня о 19:00 в Жовтневому палаці

Національний Академічний духовий оркестр України у складі 60 чоловік на чолі з диригентом маестро Олексієм Баженовим представляють святковий концерт, на якому прозвучать кавер-версії світових хітів із репертуару Мерилін Монро, Лари Фабіан, Сари Брайтман, Вітні Х’юстон та багатьох інших.


© www.concert.ua

© www.concert.ua

Концерт Старий Добрий Джаз

Де і коли: 7-8 березня о 20:00 в Будинку кіно

Кращі джазмени України у супроводі духового оркестру і біг-бенду зіграють нову програму Старий Добрий Джаз. Ведучим вечора стане Олексій Коган. У рамках концерту прозвучать композиції Френка Сінатри, Тоні Бенета, Елли Фіцджеральд, Нет Кінг Кола та інших легенд світового джазу.


© svitloconcert.com

© svitloconcert.com

Мюзикл Мерилін Монро. Образ, що затьмарив життя

Де і коли: 8 березня о 19:00 в Палаці культури КПІ

У Жіночий день на сцені палацу культури КПІ покажуть українську інтерпретацію бродвейського мюзиклу про Мерилін Монро. У реальність цю виставу втілить театр мюзиклу Комільфо. Глядачів чекає динамічний сюжет, яскраві хореографічні номери, швидкі зміни костюмів і декорацій і виключно живе виконання пісень.


© ckm.kpi.ua

© ckm.kpi.ua

Тиждень італійського кіно

Де і коли: з 3 по 9 березня у кінотеатрі Київ

Італійський кінематограф переживає черговий розквіт. Щоб український глядач міг оцінити нові роботи італійських режисерів, у рамках тижня кіно будуть показані найяскравіші кіноновинки. Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.


© Arthouse Traffic

© Arthouse Traffic

Кіноклуб BLOW-UP

Де і коли: 6 березня о 16:00 у Кінопанорамі

Кінотеатр Кінопанорама спільно з міжнародною організацією CinemaHall представляють проект Блоу-ап. Організатори називають кіноклуб творчою лабораторією і психологічним тренінгом.

Щонеділі, починаючи з 31 січня, в Кінопанорамі демонструються потужні кіношедеври. Перегляд фільмів проходить разом з ведучим – психологом-емпатом Андрієм Жельветро. 6 березня в кіноклубі покажуть драму Клінта Іствуда Мости округу Медісон.


© Кінопанорама

© Кінопанорама
Джерело: http://nv.ua/ukr/style/art/afisha-kijeva-na-5-8-bereznja-svjato-zhinochih-bazhan-masljana-ta-italijske-kino-101222.html