Найкорисніші чаї для збереження молодості

1 Березня 2016 11:10

Яких тільки дивовижних властивостей не приписують чаю! Чай від стресу і підвищеного холестерину, чай для схуднення і проти набряклості … Цілком очевидно одне. Це справжнє джерело корисних мінералів. А ось які види чаю найкраще борються зі старінням? Пропонуємо ТОП-3.Чай молодості

1. Білий чай. Однозначний лідер в списку напоїв, що уповільнюють старіння. Для білого чаю збирають нирки і верхні листки чайного куща. Тому цей вид чаю проходить мінімальну обробку. Він містить мінімум кофеїну, зате дуже багатий антиоксидантами та іншими корисними речовинами.
Антиоксиданти, що містяться в білому чаї, добре знімають запалення, перешкоджають появі зморшок і уповільнюють старіння. Якщо ви подивіться на інгредієнти будь-якого хорошого антивікового засобу, то обов’язково виявите білий чай.
2. Зелений чай – прекрасна альтернатива білому. Він зовсім трохи поступається білому чаю за вмістом антиоксидантів. Він багатий вітамінами і мінералами, які зменшують негативний вплив ультрафіолету на шкіру. Зелений чай славиться своїми зволожуючими властивостями і здатністю до детоксикації. Він містить на 50% менше кофеїну, ніж його чорний побратим, зате багатий катехинами і поліфенолами – антиоксидантами, які перешкоджають старінню.Зелений чай дає прекрасний заряд енергії, знижує рівень цукру і холестерину в крові. Його унікальні властивості широко використовуються в косметології. Він прекрасно підходить для масок для обличчя.

Як правильно заварювати?
Білий і зелений чаї заварюються однаково. Помістіть необхідну порцію в заварник, додайте гарячу воду (до 80 ° С) і дайте настоятися 2-4 хвилини.

3. Червоний чай. Ройбуш або червоний чай – рослина родом з Південної Африки. Він унікальний тим, що не містить кофеїну. Зате має антисептичні властивості. Холодну настойку чаю використовують як засіб для миття обличчя. Він прекрасно зволожує і знімає втому. Крім того, чай надає обличчю здоровий колір.

Як правильно заварювати?
Заливайте чай водою 90-100 ° С. Для повного заварювання почекайте 3-4 хвилини.

Джерело: zdorovia.com.ua