Найнебезпечніші станції метро: де в підземці посилили заходи безпеки (інфографіка)

24 Березня 2016 17:07

У столичній підземці посилили заходи безпеки. Таке рішення було прийнято після вибуху на одній зі станцій метро в Брюсселі, який стався у вівторок.

“За два роки київське метро “мінували” понад сто разів. На щастя, жоден випадок не підтвердився, але ситуація залишається дуже напруженою. Ми закликаємо всіх пасажирів бути максимально пильними і повідомляти про всі підозрілі особистості і предмети”, – каже керівник прес-служби підземки Наталія Макогон.

“Ми проводимо додаткові огляди станцій і вагонів. Збільшено кількість патрульних і кінологів із собаками”, – кажуть в лінійному управлінні поліції в метрополітені і додають, що підвищена увага приділяється пересадочним станціям, а також “Вокзальній” – де, за даними правоохоронців, відбувається найбільше злочинів.

.jpg_159

Не менш криміногенною, за даними правоохоронців, є також станція метро “Деміївська”, яка знаходиться поруч з Центральним автовокзалом, а також “Теремки”, “Харківська” і “Житомирська”, що є сусідами з віддаленими житловими масивами (докладніше див. Інфографіку).

При цьому, як зазначають правоохоронці, злочини практично не відбуваються на таких станціях, як “Виставковий центр”, “Тараса Шевченка”, “Дніпро”, “Іподром” і “Славутич”.

“Якщо ж говорити про самі злочини, то перше місце посідають крадіжки: 162 випадки за три місяці (за цей же період минулого року їх було 594). Ситуацію вдалося поліпшити завдяки тому, що в вагонах постійно їздять поліцейські в штатському, щоб відловлювати кишенькових злодіїв, та й самі пасажири стали більш уважно стежити за своїми речами. На другому місці – факти незаконного провезення зброї (19 випадків) і наркотиків (89 затримань). Що ж стосується самих злочинців, то до 70% всіх злочинів скоюються жителями України, які приїжджають до Києва з інших областей”, – кажуть у поліції.

Джерело: Сегодня