Оголошення вироку Савченко

22 Березня 2016 10:00

надія

У понеділок, 21 березня, Донецький суд Ростовської області РФ почав оголошення “вироку” українській льотчиці, народному депутату Надії Савченко.

Російське слідство обвинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники “России-1”, що працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл.

Савченко також обвинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу.

Сьогодні Донецький міськсуд відновив оголошення вироку у справі української льотчиці Надії Савченко.

На засідання впустили українську делегацію: родичів, дипломатів і депутатів, повідомляє Українська правда.

 

Суддя Степаненко продовжує оголошувати вирок, перераховує протоколи вилучення речових доказів, написав у своєму твіттері адвокат Микола Полозов.

Депутат Олексій Рябчин у своєму твіттері зазначив, що в руках судді біля 30 аркушів вироку.

“На 1 аркуш суддя витрач~4хв . По обіду вирок має бути зачитаний”, – вважає Рябчин.

 

Російська державна агенція РИА Новости вже повідомила, що суд зачитує обвинувальний вирок. Агенція зазначає, що за цією статтею максимальний термін , який назначають жінкам в РФ – це 25 років, “але прокуратура вважає, що вона може виправитись за 23 роки і вимагає саме такий термін”.

Джерело: Укрінформ, Українська правда