Партія Порошенка-Черновецького не давала мені мандат, а тому не їй його і забирати, — Томенко

25 Березня 2016 19:27

тмикола

Коментуючи рішення з’їзду партії «Блок Петра Порошенка» про дострокове припинення депутатських повноважень Миколи Томенка через його вихід із фракції, Микола Томенко наголосив, що вже більше ніж два роки він був і залишається ПОЗАПАРТІЙНИМ.

«Тому сьогоднішнє рішення партії БПП, яка, виходячи зі складу її керівних органів, має називатися, скоріше, партією Порошенка-Черновецького, не давала мені депутатського мандату. За мене голосували українські громадяни як за позапартійного, який йшов за списком Блоку Петра Порошенка, тому і не цій партії забирати в мене мандат», – зазначив М. Томенко.

Таке рішення БПП Томенко пояснює бажанням партії позбавитися тих депутатів, які у Верховній Раді говорять правду про відхід від передвиборчих обіцянок, даних після Революції гідності нинішніми Президентом і Прем’єром.

«Але сьогоднішнє рішення з’їзду БПП, приблизно, таке ж саме, як, наприклад, ухвалити рішення про те, що партія виступає за щасливу, багату і некорупційну Україну… А для того, щоб позбавити мене депутатського мандату, згідно зі ст. 81 Конституції України, треба спочатку ухвалити Закон про імперативний мандат, далі у Верховній Раді заслухати інформацію стосовно того, чи порушував позапартійний Томенко передвиборчу програму БПП, з якою йшов на вибори, а потім проголосувати більшістю від конституційного складу Верховної Ради», – зауважує М. Томенко.

«Тому я спокійно ставлюся до такого рішення партії Порошенка і планую далі працювати над виконанням своїх передвиборчих обіцянок у Верховній Раді України», – підсумував М. Томенко.

Джерело: Сайт Миколи Томенка