Підтримайте петицію про вільний доступ до одного із «7 чудес Києва» — Будинку з химерами

7 Березня 2016 13:12

828010

На сьогодні можна потрапити до Будинку з химерами лише по суботах і неділях, виключно у комплексній екскурсії разом іншими будівлями на Банковій, а також – за обов’язковою попередньою реєстрацією та замовленням (на даний час черга – 2000 осіб)…

Автор звернення

Микола Томенко, відомий громадський та політичний діяч, ініціатор акції «7 чудес України» (в рамках якої проходила і акція «7 чудес Києва»).

Суть звернення

На сьогодні Будинок з химерами як визначна архітектурна пам’ятка столиці України, зведена славнозвісним архітектором Владиславом Городецьким, одна із переможців акції «7 чудес Києва», є майже закритим для відвідування киянами та гостями столиці.

Після реконструкції, проведеної у 2003—2004 рр., ця пам’ятка використовується, в основному, як будинок для проведення офіційних прийомів закордонних делегацій Президентом України. На базі Будинку з химерами також працює музейно-культурний центр «Шедеври мистецтва України».

Але для того, щоб потрапити до Будинку з химерами на екскурсію, перед туристами виникає ряд перешкод.

Власне, окремої екскурсії до Будинку з химерами не передбачено. Його можна відвідати лише в рамках заздалегідь замовленої комплексної «Екскурсії «На Банковій». Бажаючим потрапити до Будинку з химерами необхідно заповнити відповідну реєстраційну форму, вказавши особисту інформацію і паспортні дані. Заповнюючи цю реєстраційну форму, аплікант автоматично погоджується відвідати також будинок Адміністрації Президента та Будинок плачучої вдови.

top-copy24

До того ж, на сьогодні Будинок з химерами можна відвідати виключно по суботах та неділях. Кількість відвідувачів має не перевищувати 40 осіб на день, а черга охочих потрапити на екскурсію до цієї пам’ятки вже становить більше 2000 осіб!

Таким чином, скажімо, за умови попередньої реєстрації 26 січня, ви теоретично зможете потрапити на екскурсію до Будинку з химерами не раніше квітня-травня 2016 року.

Отже, тисячі туристів, що приїжджають з різних куточків України і світу, через складність даної процедури не мають змоги спланувати відвідування визначної пам’ятки архітектури Києва і потрапити до Будинку з химерами у зручний для них час.

Зауважимо також, що у якості «малої резиденції» Президента України Будинок з химерами використовується лише кілька разів на рік, в той час як інтерес до нього серед киян та гостей міста надзвичайно високий.

У зв’язку з цим вважаємо дану ситуацію із вибірковим відвідуванням музею несправедливою і неправильною. А тому пропонуємо відкрити доступ до Будинку з химерами як одного із «7 чудес Києва» — У РЕЖИМІ ЩОДЕННОЇ РОБОТИ МУЗЕЮ.

square_in_front_of_house_with_chimaeras

Як підтримати петицію (покрокова інструкція)

1. Для того, щоб підтримати електронну петицію до Президента України, потрібно спочатку ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ на сервісі.

Для цього необхідно заповнити відповідну нескладну форму на сторінці «Реєстрація»: вказати вашу електронну скриньку і вигадати пароль, який буде використовуватись вами для входу на сайт петицій. Також необхідно поставити галочку біля згоди на обробку АП даних, які ви вказали.

2. Далі на вказану вами електронну скриньку прийде лист із посиланням активації вашої реєстрації.

3. Після цього сайт Президента попросить вас згоду на перевірку персональних даних (прізвища, ім’я та по батькові) через «неодноразові спроби технічного втручання в роботу сайту електронних петицій».
Для цього вам необхідно буде обрати спосіб перевірки: за допомогою Bank ID (Приватбанк або Ощадбанк), за допомогою ЕЦП або за допомогою податкового номера (реєстраційний номер облікової картки платника податків) – і заповнити відповідне поле у формі. Після цього – знову погодитись на обробку АП ваших персональних даних. І, згідно з повідомленням, зачекати протягом 2-х робочих днів, поки «відбувається верифікація».

4. Після того Ви можете входити на сайт, натиснувши у правому верхньому кутку сайту петицій кнопку «Вхід» і зазначивши вашу електронну пошту і пароль, який ви вказували у п. 1.

5. Для того, щоб підтримати нашу петицію, ви маєте на цій сторінці https://petition.president.gov.ua/petition/20312 натиснути кнопку «Підписатися» (жовта кнопка праворуч). Зарахування голосу користувача, який здійснив вхід на веб-сайт (авторизувався на веб-сайті), має відбутися одразу ж.

Тож здійсніть ці нескладні дії і підтримайте вільний доступ до справжньої, таємничої перлини Києва, відомого шедевру архітектора Владислава Городецького, який прозвали Будинком з химерами.

Про цікавинки Будинку з химерами можна почитати ТУТ.